U-talent en andere mogelijkheden voor verdieping havo/vwo

14 januari 2020

Sinds dit schooljaar is het Minkema College een partnerschool van U-Talent, het netwerk van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht voor verrijking en verdieping van onderwijs. U-Talent is bedoeld voor gemotiveerde en geïnteresseerde havo- en vwo-leerlingen die het leuk vinden meer te leren over een bepaald onderwerp. Deze leerlingen krijgen de gelegenheid om onder schooltijd masterclasses te volgen in Utrecht. U-talent

Geselecteerde leerlingen van onze school kunnen vaak gratis, soms betaald, meedoen aan deze activiteiten op de UU/HU, bijvoorbeeld Red het Regenwoud, Ontwerp een kunsthand, 3D-printen van levende weefsels of Forensisch onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur. De meeste activiteiten zijn voor bovenbouwleerlingen, maar er zijn ook enkele onderbouwactiviteiten. Voor meer informatie, zie https://u-talent.nl/leerlingen/.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor extra verdieping en verbreding aan andere universiteiten, zoals de preclasses aan de Universiteit Leiden en het volgen van een universitair vak aan de UvA.

Docent Lieke Faber houdt zich als talentcoördinator bezig met de extra onderwijsmogelijkheden die leerlingen bij ons op school nu al in het hoger onderwijs kunnen volgen. U kunt contact opnemen met Lieke Faber via het contactformulier. Selecteer dan bij onderwerp 'U-talent'.

Mogelijkheden per leerjaar

Dit schooljaar kunnen leerlingen zich via Lieke Faber voor in ieder geval de volgende activiteiten aanmelden:

Eerste reacties positief!

De eerste reacties van leerlingen over deelname aan bovenstaande activiteiten zijn over het algemeen heel positief! Een greep uit de reacties:

  • "Ik vond het reuze interessant en heb veel geleerd. Ik zou het iedereen met interesse in natuurkunde aanraden." (masterclass De confrontatie met Einstein).
  • "De masterclass was echt superleuk en leerzaam! Het was een heel mooie ervaring en goed voorbereidend op de universiteit. Het was zo interessant!!! Bedankt voor deze leuke kans." (masterclass Zoveel mensen, zoveel talen)
  • "Ik vond het heel interessant, want er werd over onderwerpen gesproken waar ik nog nooit eerder bij stil had gestaan. Echter weet ik nu wel dat een talenstudie niks voor mij is, maar ik heb wel dingen geleerd en mensen ontmoet." (masterclass Zoveel mensen, zoveel talen)