Thema-avond pubers online voor ouders leerjaar 1-3 havo/vwo

2 oktober 2019

Smartphones, games en sociale media: onze pubers zijn er maar druk mee. Ze beleven online veel plezier en experimenteren erop los. De aantrekkingskracht is groot: YouTubers, Instafamous en streamers leveren elke dag nieuw materiaal. Genoeg om ze uren bezig te houden. Waar trek je de grens als ouder? Welke afspraken maak je met je puber en hoe doen andere ouders dat eigenlijk? Wat zeggen onderzoekers over mediagebruik onder middelbare scholieren? Wat leren ze ervan en waar moeten ze juist op letten? Thema-avond pubers online

Tijdens de thema-avond Pubers online krijg je antwoord op deze vragen. Je krijgt een goede indruk van wat de meeste middelbare scholieren online doen. We bespreken hoe je kunt handelen als er online problemen ontstaan. Zoals online pesterijen, ruzies of ongewenst verspreiden van privéfoto’s. En we bespreken hoe je hierin kunt samenwerken met de school.

Aanmelden

De thema-avond wordt verzorgd door Klaartje Schüngel van SocialmediaIMPACT. Je kunt rekenen op een onderhoudende en interactieve bijeenkomst. De insteek is positief en er is gelegenheid om je mening en ervaringen uit te wisselen. De avond levert je praktische tips op om je kind te begeleiden tot bewuste en kritische gebruiker van internet en mobiele telefoon. 

Graag vooraf aanmelden, zodat wij het juiste aantal stoelen klaar kunnen zetten.

 

Vragen of opmerkingen over deze thema-avond? Neem contact op de coördinatoren via het contactformulier.