Thema-avond 'Opvoeden is topsport' voor ouders

13 februari 2020

Op 26 maart organiseert de ouderraad een thema-avond met als onderwerp 'Opvoeden is topsport'. Deze avond is bedoeld voor ouders van leerlingen van onze beide locaties. thema-avond

 

Een puber in huis is een garantie voor leven in de brouwerij. Het ene moment zijn ze heel volwassen en het andere moment gedragen ze zich onverantwoordelijk, of heel humeurig. Hoe ga je hier als ouder het beste mee om? Hoe stel je grenzen of stimuleer je je kind? In de sport geeft de scheidsrechter de grenzen aan. De coach motiveert. En de supporter is vooral trouw aan zijn team, ook op de moeilijke momenten. Maar hoe doe je dat als het gaat om jouw speler(s), de puber(s) bij je thuis?

Tijdens deze thema-avond neemt De Nieuwe Lichting (DNL) u mee in de spannende wedstrijd van het opvoeden. U krijgt inzicht in de verschillende rollen die u als ouder kunt spelen; scheidsrechter, coach en supporter. En samen gaan we op zoek welke tactieken u het beste kunt inzetten.

Hoe ziet de avond eruit?

DNL speelt verschillende situaties waarbij we actuele opvoedvragen bekijken door de bril van scheidsrechter, coach en supporter. En of u nu wel of niet van sport houdt, deze avond biedt veel inspiratie om eens op een andere manier naar uw kind te kijken.

Reacties van ouders

"TOP!", "Leerzaam & bruikbaar", "Ontzettend herkenbaar en vol humor en absoluut niet belerend", "Echte situaties uit het echte leven, top met het wisselen van tactieken", "Ik heb stiekem toch wel wat geleerd", "Het is me duidelijk geworden dat ik verschillende rollen kan inzetten", "De 1,5 uur is omgevlogen-het had nog veel langer mogen duren", "Gelachen en ook nog wat geleerd!"

 

Praktische informatie

DATUM: donderdag 26 maart 2020
INLOOP met koffie/thee: vanaf 19.00 uur
START: om 19.30 uur
EINDE: omstreeks 21.00 uur
LOCATIE: aula Minkemalaan 1

Over De Nieuwe Lichting (DNL)

DNL speelt wekelijks voor jongeren, ouders en docenten door heel Nederland. Ze weten wat er leeft onder jongeren, maar weten ook hoe het is om ouder te zijn. Kijk voor meer info: www.dnltheatercollectief.nl