Technasiumleerlingen winnen finale Project Viruskenner

31 maart 2023

Donderdag 30 maart zijn 3 groepjes leerlingen van Technasium klas 2 naar de finale van het Viruskenner project in Rotterdam geweest. Voor dit project hebben de leerlingen op school in groepjes een preventiemethode bedacht voor een toegewezen virus. Per klas mocht 1 winnend groepje naar de finale. Na een pitch in het Engels over hun concept werd een groepje van het Minkema College uitgeroepen tot winnaar! Deelnemers project viruskenner

In alle klassen zijn er echt goede producten uitgekomen. De drie winnende groepjes hadden het beste idee. Het groepje van Jurre van Dam, Anniek Schilstra en Ise Verkley uit 2tvf had een bordspel gemaakt. Het groepje van Rozemarijn van Oudenallen, Marit Terpstra, Ainhoa Hümmels uit 2tba had een online spel gemaakt. Het groepje van Fay Huisman, Pepijn Jongen en Juul Griffioen uit 2taa had een escaperoom gemaakt.

De finale

In de ochtend moesten alle groepjes hun concept in het Engels pitchen aan een jury. Dit was erg spannend. Daarna hadden ze een workshop fotografie vanuit virussen. In de middag was er met alle groepjes van de deelnemende scholen een virus quiz en werden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars van Nederland, België, Italië en Suriname hielden voor iedereen, live en online, nog een keer hun pitch.

Het groepje met Jurre van Dam, Anniek Schilstra en Ise Verkley uit 2tvf was één van de winnende groepjes! Ze hebben hun presentatie fantastisch gedaan. Het spel dat ze hebben gemaakt was origineel, goed uitgewerkt en leerzaam voor alle leeftijden.