Sollicitatiegesprek voor leerlingen kaderberoepsgerichte leerweg

14 maart 2019

Maandag 11 en dinsdag 12 maart was het weer zover. Alle eindexamenleerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg gingen op sollicitatiegesprek bij de leden van de Rotary Woerden. Vanaf 18.15 uur tot 21.00 uur werden de leerlingen ontvangen in het kantoor van de Rabobank in Woerden. Sollicitatiegesprek

Goed voorbereid

De zakelijke omgeving maakt dat het gesprek 'echter' lijkt. Veel ouder(s) waren meegekomen om hun zoon of dochter te begeleiden. Op school is er eerst geoefend met het schrijven van een correcte sollicitatiebrief bij het vak Nederlands. Bij het beroepsgerichte vak of de mentor is er een mooi cv gemaakt. Vervolgens hebben de leerlingen kunnen kiezen uit 7 vacatures waar ze een sollicitatiebrief voor hebben geschreven. Deze brief is uiteindelijk naar de leden van de Rotary gegaan, zodat zij zich konden voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Voorafgaand aan de gesprekken is er ook iemand van de Rotary, die al vele jaren meedoet aan het sollicitatieproject, naar school gekomen om tijdens de lessen Nederlands uit te leggen waarop wordt gelet tijdens het gesprek.

Veel leerlingen zijn 'aangenomen'

Het resultaat was twee gevulde avonden met mooie gesprekken, leerlingen die goede verbetertips voor een volgende keer hebben gekregen en ook hebben gehoord wat ze al goed deden. Veel leerlingen zijn 'aangenomen' voor de baan waarop ze hebben gesolliciteerd. Eén van de jongens heeft gevraagd of hij het gesprek niet mocht benutten om zijn intake voor een opleiding bij de marechaussee te oefenen. De leden van de Rotary hebben zich verdiept in de eisen en zijn motivatie als sollicitatiebrief gebruikt. Hij heeft dit gesprek ervaren als goede oefening. Kortom, geslaagde avonden, de leerlingen een ervaring rijker en ouder(s) die trots kunnen zijn op hun kind.

Zonder de Rabobank en de leden van de Rotary is dit niet mogelijk en de school wil ze hier hartelijk voor bedanken! In het bijzonder onze contactpersoon bij de Rotary Marianne Peeters (Peeters familierecht advocatuur en Mediation) en Denny van Drogenbroek (kantoordirecteur Rabobank Woerden).

Een kleine impressie