Snuffelstage basis/kader

16 april 2019

In het derde leerjaar lopen alle leerlingen basis en kader stage bij een bedrijf. Tijdens die stage leren ze om mee te draaien bij het bedrijf en kennis te maken met de werkzaamheden van de organisatie. Verona, Hajar en Han vertellen hun verhaal. Snuffelstage basis-kader

Ik heb stage gelopen bij Play-Inn. Ik vond mijn stage over het algemeen best leuk, want ik deed allemaal dingen die ik normaal niet doe. Ik moest bijvoorbeeld klantvriendelijk zijn en een t-shirt aan van het bedrijf. Ook moest ik kleine taakjes uitvoeren zodat de dag soepel kon verlopen, zoals: de koelkast bijvullen zodat klanten hun drinken kunnen bestellen, plekken waar kinderfeestjes worden gegeven schoonmaken, rondlopen en vragen beantwoorden van de klanten. Ook heb ik nieuwe mensen leren kennen als collega’s, dat was gezellig. Ik vind het werk wel een beetje bij mij passen omdat het best een drukke baan is en je moet veel doen. Dat vind ik aan de ene kant leuk, want zo valt er altijd wat te doen. Maar aan de andere kant is het ook best vermoeiend.

Hajar (k3c)

Ik liep stage in het St. Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn. Woensdag liep ik mee op de Roomservice Geboortezorg, wat ik super leuk vond. Ik heb heel veel geleerd, want ik mocht kamers schoonmaken, eten klaarzetten voor de vader en moeder en flesjes melk maken voor de baby’s. Dit past echt bij mij omdat ik het leuk vind om met mensen te werken. In de toekomst zou ik het leuk vinden als baan, omdat je de hele dag bezig bent met leuke dingen.

Verona (k3c)

 

Han (k3c) liep stage bij landbouwmechanisatiebedrijf Holland-Utrecht in Montfoort. Hij vertelt: "Ik heb veel dingen geleerd! Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik een rechter achteras moest loshalen en door te kijken heb ik geleerd hoe een rem werkt, hoe die in elkaar zit en hoe die vervangen moet worden. Ook heb ik koppelingen gemaakt aan een mestslang voor een mestcontainer van maar liefst 43.000 liter. Die mocht ik dan niet naar buiten rijden, maar ik mocht er wel naar staren hoe groot hij wel niet was. Tijdens mijn op een na laatste stagedag mocht ik met G. een waterpomp van de buren repareren. Omdat daar water in was blijven zitten, was de pomp gaan roesten. Nadat wij waren geweest deed de pomp het weer! Ik mocht ook een hark aankoppelen van de chef en die afleverklaar maken. De lichten deden het en de hark deed het ook weer. Het was een heel leuke stage!