Schrijver Ernest van der Kwast op bezoek bij havo 4

29 november 2018

Schrijver Ernest van der Kwast kwam op bezoek in alle 4 havoklassen. Hij is van onder andere Mama Tandoori en De IJsmakers. Leerlingen hebben zich voorbereid door een fragment uit Mama Tandoori te lezen en naar aanleiding hiervan alvast hun mening te vormen en vragen aan de schrijver te bedenken. Tijdens het bezoek konden ze hem alles vragen. Want wat heeft hem gemotiveerd om schrijver te worden? Wat vond hij eigenlijk van de lessen Nederlands op de middelbare school? Hoeveel verdient een schrijver aan een boek en is schrijven echt het enige wat hij doet? Ernest van der Kwast

Van der Kwast ging uitgebreid op de vragen in en stelde ook zelf kritische vragen aan de leerlingen. Lezen ze wel eens een boek of een krant? En waarom dan niet? Willen ze niets weten van de wereld? Enkele leerlingen zijn de uitdaging aangegaan om een boek aan Sinterklaas te vragen of de krant van hun ouders af te nemen, om zo wat meer over de wereld te leren.
Na afloop van het bezoek hebben de leerlingen hun ervaringen verwerkt in een schrijfopdracht. Het was een zeer interessant bezoek, vooral ook omdat Ernest van der Kwast zeer gemotiveerd was om jongeren te verleiden boeken te gaan lezen. Dus kom maar op met die boeken!