Schoolfeesten! Hoe werkt dat ook alweer?

31 augustus 2022

Op het Minkema College vindt buitengewone samenwerking tussen leerlingen en docenten plaats, bijvoorbeeld in de Buitenschoolse Activiteiten Commissie (BAC). Deze commissie bestaat uit docenten en leerlingen en organiseert ieder jaar een drietal schoolfeesten: brugklasfeest, wintergala en eindfeest. Alle feesten en data zijn terug te vinden in de agenda op de website. Schoolfeest

Feesten worden altijd aangekondigd met posters in de school, omroepberichten en berichten op social media. De kaartverkoop en prijzen wisselen per keer, maar daarover word je in dezelfde berichten geïnformeerd. Ieder feest krijgt zijn eigen thema en om bij te dragen aan de feeststemming is het natuurlijk leuk als je je best doet je zoveel mogelijk bij het thema aan te sluiten. Tijdens het feest kun je consumpties kopen met muntjes. De muntjes koop je op het feest en ze kosten €1,- per stuk. Een drankje kost 1 muntje.

Regels schoolfeesten

Om de feesten voor iedereen op een prettige manier te laten verlopen hebben we een aantal basisafspraken:

  • Alleen leerlingen van het Minkema College van de locatie waar het feest wordt georganiseerd zijn welkom.
  • Het entreebewijs komt op de schoolpas* te staan. Zonder schoolpas is er geen toegang.
  • Een halfuur na de starttijd van het feest sluiten de deuren.
  • Kluisjes zijn tijdens een feest niet beschikbaar. Jassen kunnen worden opgehangen bij de garderobe. Portemonnee, telefoon en sleutels houd je zelf bij je.
  • Tijdens het feest blijf je in de daartoe aangewezen ruimte.
  • Betalingen voor kaart- en/of muntverkoop kunnen per pin of contant.
  • Alcohol en/of verdovende middelen zijn verboden in de school. Datgeldt natuurlijk ook voor feesten. Bij een vermoeden van gebruik van deze middelen zijn wij genoodzaakt je naar huis te sturen.
  • Vanaf een halfuur voor de eindtijd mogen leerlingen uit de onderbouw (klas 1 t/m 3) zelfstandig naar huis.
  • Leerlingen uit de onderbouw (klas 1 t/m 3) kunnen eerder naar huis indien zij aan de deur worden opgehaald door hun ouders. 

*schoolpassen worden na het maken van de schoolfoto's uitgereikt.

De tijden van het feest brengen verantwoordelijkheden mee voor de BAC. Stel dat het brugklasfeest start om 19:30 uur en duurt tot 23:00 uur, dan is dat de tijd waarbinnen de BAC verantwoordelijk is voor de leerlingen. Mocht je eerder naar huis willen, dan verwachten we dat een van je ouders/verzorgers je aan de voordeur van het schoolgebouw komt ophalen. Bij vertraging wachten we tot we je veilig kunnen overdragen. 

Lid worden van de BAC?

Mocht je geïnteresseerd zijn om aan de organisatie van schoolfeesten bij te dragen, dan kan de mentor je doorverwijzen naar de bij docenten die betrokken zijn bij de de BAC (onder de leerlingen ook wel feestcommissie genoemd). De BAC werkt nauw samen met het licht-en-geluidteam (LGT), waarvoor leerlingen zich ook kunnen aanmelden.

We kijken uit naar plezierige feesten!