Ruim EUR 12.000,- ingezameld voor Friends4Owen

18 december 2020

De afgelopen weken hebben de leerlingen van het Minkema College zich ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel Friends4Owen. De organisatie zet zich in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen en is opgericht door de ouders van de Woerdense Owen die in 2016 op 8-jarige leeftijd overleed aan deze ziekte. Cheque Friends4Owen

Door de coronamaatregelen verliep de goedoelenactie van het Minkema College dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Geen grootschalige acties zoals het Glazen Huis, maar kleinere activiteiten tijdens de LO-lessen op de beide locaties van de school. Leerlingen konden zich laten sponsoren voor Fitbrainmuscle Challenges, er was een loterij en leerlingen konden meedoen aan bijv. lasergamen, zaalvoetbal of een workshop handlettering. Deelname aan elke activiteit kostte een paar euro en met al deze acties hebben de leerlingen EUR 12.150,- opgehaald!

“We zijn overdonderd door het enthousiasme en de enorme  inzet van de leerlingen van het Minkema College. Ondanks alle beperkingen in deze coronatijd hebben ze alles op alles gezet om een bijdrage te leveren. Het bedrag komt ten goede aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht voor onderzoek naar deze zeer zeldzame ziekte bij kinderen”, aldus Anita en Dennis Jordan, de ouders van Owen.

“De hele week hebben we mee kunnen doen aan allerlei activiteiten, maar zijn er bijvoorbeeld ook de speciale Friends4Owen-armbandjes verkocht en allerlei lekkernijen. We zijn echt best wel trots dat we met elkaar zo’n mooi bedrag hebben weten op te halen”, aldus Isis en Ruben, leerlingen Minkema College.

Naast de acties van de leerlingen hebben alle medewerkers van school bij hun kerstgeschenk de mogelijkheid gekregen om een bedrag te doneren aan de organisatie. Roel Sluijsmans, docent LO: “Tijdens de LO-lessen hebben de leerlingen een filmpje gezien van de ouders van Owen waarin werd uitgelegd wat het doel van de organisatie was. Dat heeft veel indruk gemaakt op onze leerlingen. Owen zou nu immers 12 jaar zijn geweest en had zomaar een klasgenoot van één van onze leerlingen kunnen zijn. Ik ben ontzettend trots op onze leerlingen, maar ook op de collega’s en de leerlingenraad die de drijvende kracht waren achter deze goede doelenactie, dat zij dit mooie bedrag met elkaar hebben weten te bereiken.”