Reünie Minkema College druk bezocht en gezellig als vanouds

4 november 2019

Zaterdag 2 november sloot het Minkema College haar jubileumjaar af met een reünie voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers uit haar 100-jarig bestaan. Zo’n 1.600 reünisten kwamen graag nog eens op bezoek bij hun oude school om rond te kijken en natuurlijk bij te praten met hun oude klasgenoten van het Minkema College en de voorlopers HBS Minkema, RSG F.A. Minkema, St Jozef scholengemeenschap en Ambachtsschool LTS. Foto's kijken

"Iedereen kende iedereen. Het was een hele close school." Oud-leerling Fay

"Ik heb hier echt vrienden voor het leven gemaakt." Oud-leerling Viena

"Leerlinginitiatieven werden enorm gestimuleerd op het Minkema College." Oud-leerling Ferry

 

Kijken in de andere gebouwen

De reünie vond plaats in het huidige schoolgebouw aan de Minkemalaan, maar oud-leerlingen konden ook met een speciale pendelbus de vmbo-locatie aan de Steinhagenseweg bezoeken. Ook het oude HBS-gebouw aan de Van der Valk Boumanlaan was geopend.

 

Dak van het oude H.B.S.-gebouw 

Met de pendelbus even kijken op de Stein 

Roosterbord 

 

Achterkleinkind oprichter F.A. Minkema blikt terug

Het achterkleinkind van oprichter notaris F.A. Minkema, Jeroen Minkema, was speciaal uitgenodigd om terug te blikken op de lange historie van de school, waaronder de eerste steenlegging van het gebouw aan de Van der Valk Boumanlaan door de destijds 9-jarige opa van Jeroen, de heer Hendrik Anne Minkema.

 

Achterkleinkind Jeroen Minkema is speciaal uitgenodigd

Familie Minkema met document 'Eerste steen locatie Van der Valk Boumanlaan' 

 

Even terug in de klas

Gedurende de reünie was er een bomvol programma om je weer ‘even-terug-in-de-klas’ te wanen. Met z’n allen op de klassenfoto, maar ook een lesje volgen bij je favoriete docent was razend populair. Jet van Herwaarden, Dennis Bos en Frits Achterberg gaven bijv. een les geschiedenis. Virginie van Wagenberg had vrijwel alle edities van schoolkrant Het Spuigat mee gebracht. Wim Pon en Aart Koelink keerden terug in het lokaal met een les wiskunde en Wouter Goedkoop voerde weer eens een gesprek als oud-decaan. Sjaak Tegelenbosch, Gijs de Ridder, Jaakje Heusinkveld & Rob Hofman lieten oud-leerlingen een practicum ‘ogen’ herbeleven.

 

Han Bovens en Bob Koster toonden foto- en videomateriaal van dans, zang- en theatervoorstellingen De Revue (1970-1980) en Vivant (1980-1990)

Rob Immerzeel & John Felter blikten terug op vele voorstellingen van Minkema Boulevard. 

Jaarboeken! 

Virginie van Wagenberg vulde een lokaal met vrijwel alle edities van schoolkrant Het Spuigat. 

 

Talenten Minkema College weer op het podium

’s-Avonds was de aula de plek voor muziek met Woerdense bekende artiesten (en tevens oud-leerlingen) te weten:  Marcel Fokker, Nathalie Stokhof , Torres Blues & Oeke Baas  en de band Hooked Up.

 

Marcel Fokker 

Nathalie Stokhof 

Torres Blues en Oeke Baas 

Hooked Up 

 

Lees ook: Was jij er ook bij?