Prachtige slagingspercentages!

1 juli 2022

Bij heel veel leerlingen van het Minkema College mag vandaag de vlag uit. Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100%). Ook alle mavoleerlingen (100%) hebben het felbegeerde papiertje behaald. Van de havoleerlingen heeft nu 93% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 97% van de atheneum- en 94% van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het derde tijdvak alsnog te slagen.   Geslaagd 2022

Vandaag werd het tweede tijdvak het van de Centrale Examens afgerond en kregen leerlingen van het Minkema College te horen of zij hun middelbare schooldiploma hebben behaald. Voor het grootste deel vond dit spannende telefoontje al plaats op donderdag 9 juni (havo, vwo en mavo) danwel woensdag 15 juni (basis en kader), maar aangezien leerlingen ook dit jaar hun examens konden spreiden over meerdere tijdvakken, waren er ook leerlingen die vandaag het verlossende antwoord kregen. 

Na het eerste tijdvak stond de teller van geslaagde leerlingen al op hele mooie aantallen (bij basis en kader waren toen al alle leerlingen geslaagd), maar na het tweede tijdvak zijn daar dus nog meer geslaagde leerlingen bij gekomen. Maar liefst 15 leerlingen zijn cumlaude geslaagd, waarvan 2 op het havo, 9 op het vwo en 4 mavo-leerlingen op het vmbo. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken.

Arjan van der Wart, directeur onderwijs: “We zijn ongelooflijk trots op onze leerlingen. Ook deze lichting heeft veel te verduren gehad door corona waardoor hun middelbare schoolperiode allesbehalve ‘normaal’ verlopen is. Van online onderwijs, naar hybride onderwijs en weer terug naar school en dat meerdere keren. Het is dan ook bijzonder knap dat zij dit felbegeerde papiertje met zulke mooie cijfers hebben behaald.”

 

Diploma-uitreiking op school

Vanavond, maandag en dinsdag zijn de diploma-uitreikingen op school en worden de geslaagde leerlingen in het zonnetje gezet. “Nadat dit jaar gelukkig het gala en de Laatste Schooldag al konden doorgaan, zijn we heel blij dat we ook een feestelijk moment kunnen maken van de diploma-uitreikingen”, aldus Van der Wart. 

 

Namen geslaagden

Benieuwd welke leerlingen hun diploma hebben gehaald? Check de namen!