Open avond vmbo: sfeer proeven, drones, vragen stellen, Ozobot en nog meer!

8 november 2019

Op donderdagavond 7 november konden groep 8-leerlingen kennis maken met onze vmbo-locatie (basis/kader en mavo/havo). Wat een gezelligheid in de school! Onze eigen leerlingen vonden het ook super leuk om de school aan iedereen te laten zien en vragen te beantwoorden. Bedankt dat je er was! Open avond

Tijdens de open avond was er:

  • informatie te vinden over o.a. de brugklas in het OLC (Open Leer Centrum);
  • van alles te beleven in de diverse lokalen;
  • in de nieuwe MakerSpace informatie over: Mavo Ondernemen, Mavo Tech, Mavo Klassiek en mavo/havo;
  • volop gelegenheid om je sportief uit te leven in de gymzaal;
  • en nog veel meer!

Open lesmiddag op woensdag 20 november

Wil je graag een keer een proefles volgen om er zeker van te zijn dat je de juiste middelbare school kiest? Meld je dan direct aan voor de open lesmiddag op woensdag 20 november. Meer informatie.

Drone demonstratie in de MakerSpace

Steeds meer worden drones gebruikt in het dagelijks leven. In de MakerSpace kon je drones zien vliegen en er ook zelf een besturen!

Ozobot programmeren

Een Ozobot-opdracht is eigenlijk de eerste stap om te leren programmeren. Docent: “Programmeren is eigenlijk niets meer dan duidelijke instructies geven aan een programma zodat het exact uitvoert wat jij zegt. Maar met deze lesmethode zien leerlingen ook meteen het effect en dat stimuleert enorm over verder te gaan en moeilijkere stappen te proberen.”

Heb je deze open avond gemist?

Geen paniek. Je kunt je nog opgeven voor de open lesmiddag op woensdag 20 november en op zaterdag 25 januari is er nog een open dag!