Nora (5vwo) naar landelijke finale Aardrijkskunde Olympiade

17 april 2019

Nora uit 5vwo vertegenwoordigt dit jaar het Minkema College op de landelijke finaleronde van de Aardrijkskunde Olympiade.  Aan de voorrondes hebben ruim 6.500 leerlingen mee gedaan en Nora is uiteindelijk bij de top 15 gekomen. Een super mooie prestatie!  Aardrijks Olympiade

"Ik vind het echt heel leuk dat ik in de finale zit! Ik deed om eerlijk te zijn helemaal niet zozeer in de eerste plaats mee om in de finale te komen. Ik deed vooral mee om te kijken hoe een eindexamen een beetje zou zijn, want mijn docent had namelijk gezegd dat het best wel op elkaar leek. Dus ik had me eigenlijk ook nog niet eens echt voorbereid om de olympiade te maken. Ik dacht: ik doe gewoon mijn best en kijk wel wat eruit komt." (Nora)

Op 5, 6 en 7 juni gaat zij in de landelijke finalerondes strijden voor een plek bij de top 4. Hierbij zal het niet alleen om de theoretische kennis gaan, maar zal ook veldwerkkennis getest worden. De top 4 leerlingen die de beste scores halen, mogen Nederland in de zomervakantie vertegenwoordigen op de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Hong Kong.

"Toen bleek dat ik de finale gewoon gehaald had! Ontzettend leuk, want ook al was het niet mijn eerste motivatie om mee te doen, je hoopt er toch stiekem wel een beetje op dat jij er ook bijzit als je resultaten worden opgestuurd voor de selectie van de finalisten. Ik ben er echt heel blij mee, en ik heb er ook wel zin in (al weet ik nog niet helemaal precies wat ik kan verwachten). Ik ga gewoon weer hetzelfde doen als de vorige keer, dus lekker mijn best doen en genieten van de ervaring. Al ga ik me misschien deze keer wél een klein beetje voorbereiden, haha." (Nora)

Wij wensen Nora veel succes!