Nieuw lid Raad van Toezicht: Erik de Haan

21 december 2021

Met ingang van 17 december 2021 is Erik de Haan toegetreden als lid van de Raad van Toezicht van het Minkema College. Hij neemt hiermee de plek over van Marco Frijlink waarvan de tweede (en tevens laatste) termijn als lid expireert. Erik de Haan heeft zich in de periode vanaf september al verdiept in het Minkema College door reeds betrokken te worden bij alle vergaderingen en activiteiten. Hierdoor is er sprake geweest van een soepele overdracht. Erik de Haan

Het grootste deel van zijn werkzame leven heeft Erik de Haan gewerkt in financiële managementfuncties bij ziekenhuizen (zoals het UMC Utrecht) van Tiel tot in Den Haag. Momenteel is hij financieel directeur bij Haaglanden Medisch Centrum. Dhr. de Haan is opgeleid als bewegingswetenschapper en heeft zich later omgeschoold tot controller. Dhr. de Haan is niet onbekend met het Minkema College. Hij is zelf oud-leerling en ook zijn kinderen hebben op het Minkema College hun onderwijs gevolgd.

“Ik zie een aantal parallellen tussen de uitdagingen bij de gezondheidszorg en onderwijswereld; het werken met professionals, de arbeidsmarktkrapte, ziekteverzuim, budgetkrapte en benutting van capaciteiten. Affiniteit met onderwijs, en het openbaar onderwijs in het bijzonder, heb ik altijd gehouden. Ik heb tijdens mijn studie aan de VU de docentenopleiding gevolgd, ben toezichthouder geweest van primair basisonderwijs in Woerden en ben nu nog parttime docent van arts-assistenten in opleiding tot specialist. Ik zet als toezichthouder van het Minkema College graag mijn ervaring op met name het gebied van financiën en bedrijfsvoering in om bij te dragen aan de realisatie van de ambities voor de komende jaren.”