Michelle (5vwo) bij laatste 6 V-rede Op weg naar het Lagerhuis

7 april 2021

Leerling Michelle (5vwo) heeft zich via een wildcard weten te plaatsen voor de laatste voorronde van de V-redewedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis! Op 10 april strijdt zij met nog vijf andere leerlingen om de laatste drie plekken. Winst betekent dat zij tijdens de tv-finale haar V-rede uit mag spreken. Spannend! Michelle

"De rondes vond ik tot nu toe heel leuk, maar ik was wel echt nerveus voor elke ronde. Voor de volgende ronde word ik gecoacht en ik ga natuurlijk weer voor de spiegel oefenen, want hoe doe je dat anders. Ik doe hieraan mee voor de fun en de ervaringen, maar ook omdat ik vind dat er meer aandacht moet komen voor onderwerpen zoals seksuele voorlichting."  (Michelle)

In eerste instantie viel Michelle niet in de prijzen tijdens de provinciale voorronde, maar de jury van de landelijke rondes besloot haar een wildcard te geven. Hierdoor deed Michelle op 27 maart met 28 andere kandidaten mee aan de eerste landelijke voorronde. De V-rede van Michelle behoorde tot de 6 beste waardoor zij nu door mag naar de laatste voorronde! Michelle krijgt professionele coaching van de organisatie om zich nu optimaal voor te bereiden. Op 10 april wordt besloten welke drie deelnemers hun V-rede tijdens de tv-finale van Op weg naar het Lagerhuis mogen uitspreken.

Succes!