Meld je aan voor Plastic Soup van U-talent

1 oktober 2020

Leerlingen uit leerjaar 2 havo/vwo kunnen zich nu opgeven voor de online activiteit "Plastic Soup" van U-talent! Bij "Plastic Soep" ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Waar gaat het naartoe? Is het er volgend jaar nog steeds? Is het erg? Een onderzoeker vertelt je wat er nou eigenlijk precies aan de hand is ver op zee, en samen bedenken jullie oplossingen voor het plastic probleem op zee.  Plastic soup

Je gaat zelf bioplastic maken, krijgt een gastcollege en voert een onderzoekje uit naar het drijven van plastic op de oceaan. Vanwege corona vindt deze activiteit online plaats, je hoeft er dus niet voor naar de campus en kan het programma gewoon met je chromebook thuis of eventueel op school volgen.

De activiteit vindt plaats op dinsdag 27 oktober van 9:15-14:00 uur en dinsdag 3 november van 9:15-11:30 uur. Voor deze activiteit maak je een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Aanmelden

Check je schoolmail voor het bericht van mevrouw Faber en meld je aan. Er is maar plek voor een paar leerlingen, dus waarschijnlijk kan niet iedereen die zich aanmeldt meedoen. Als je mee mag doen, krijg je vrijstelling van de lessen op school. Gemiste lesstof moet je zelfstandig inhalen, voor gemiste toetsen neem je contact op met je docent om een inhaalmoment te prikken.

Aanmelden kan tot en met maandag 12 oktober, wacht dus niet te lang! Je kunt je ook aanmelden samen met iemand anders. Je moet je dan wel allebei apart opgeven, maar kunt aangeven dat je graag samen mee wilt doen.

Meer informatie

Wil je nog meer weten over deze activiteit van U-talent? Check dan de website van U-talent.