Madame Tussauds en kerstmarkt Düsseldorf tijdens Steindagen vmbo

19 december 2019

Net voor de kerstvakantie hebben onze leerlingen diverse bijzondere excursies gehad. Heel klas 3 (basis & kader) ging bijvoorbeeld naar Madame Tussauds in Amsterdam. Alle vierde klassen zijn naar een kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Leerling Noa schreef een verslag van deze bijzondere reis. kerstmarkt

Madam Tussauds

Op donderdag 19 december hebben we met heel klas 3 - basis & kader - een bezoek gebracht aan het museum Madame Tussauds. We hadden Amsterdam bezocht met het openbaar vervoer. Madame Tussauds is een wassenbeeldenmuseum waar wassen beelden van bekende mensen tentoon worden gesteld uit het heden en het verleden.  De leerlingen waren erg onder de indruk van de wassenbeelden. Met name over de ambacht die men hiervoor moet verrichten. Echter vonden de leerlingen het ene wassenbeeld beter gecreëerd dan het ander. Zo was er veel discussie over de wassenbeelden Lil Kleine, Nelson Mandela, Koning Willem Alexander, Rico Verhoeven en Kendall Jenner.

Na het museumbezoek was er nog tijd voor ontspanning in het centrum van Amsterdam. De leerlingen hebben hier ook goed gebruik van gemaakt. Omstreeks 16:00 uur waren we weer in Woerden. We kunnen terugkijken op een geslaagd cultureel dagje Amsterdam.

Kerstmarkt Düsseldorf

Op dinsdag 17 december hebben de vierde klassen vmbo een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Düsseldorf. Het was een reis van circa 2,5 uur naar Düsseldorf.  In de bus waren alle Nederlandse en buitenlandse muzikanten gepasseerd, dit was erg leuk georganiseerd door de leerlingen. De kerstmarkt is een ideaal uitstapje voor de kerstliefhebbers, de kerstmarkt trekt ieder jaar veel bezoekers. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd.

Veel leerlingen hadden presentjes gekocht voor hun dierbaren, dit was leuk om te zien. We kunnen terugkijken op een geslaagd bezoek aan de Kerstmarkt in Düsseldorf.

17 December zijn wij met de vierde klassen naar Düsseldorf geweest. ´s Ochtends om 8 uur moest iedereen aanwezig zijn. Om half 9 gingen de bussen weg en om half 11 kwamen we aan. We verzamelden bij een pleintje waar werd gezegd hoe laat we terug moesten zijn en daarna ging iedereen zijn eigen gang. Het was behoorlijk warm dus de jassen waren al snel uit. Dit was superfijn aangezien iedereen winkel in en uit ging en al snel liep iedereen met tasjes en hadden de leerlingen lekker geshopt. Rond half 2 ging iedereen eten en kwam je half Minkema tegen in de Mac Donalds, Burger King of Vapiano. Na een lekkere lunch was iedereen al vrij snel weg om de rest van Düsseldorf te bekijken en naar nog meer winkels te gaan. Er was ook een kleine kerstmarkt met typisch eten van Duitsland zoals curryworst of warme gesuikerde amandelen. Half 3 moesten we allemaal weer verzamelen en gingen we terug naar Nederland. In de bus lag bijna iedereen te slapen maar na een uurtje ging de box met muziek aan en was iedereen gezellig aan het mee zingen! Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en het was een geslaagde dag! Noa Pujolar Segura, klas k4B