Lyceo Bijspijkertraject havo/vwo en vmbo

15 februari 2021

Op het Minkema College is het Lyceo Bijspijkertraject van start gegaan. Er is begonnen met de leerlingen van vmbo 4. In maart zal het Bijspijkertraject beginnen voor de overige leerjaren van het vmbo en de onderbouw van het havo/vwo. 

Het Lyceo Bijspijkertraject

Bij Lyceo / Studiekring worden diverse vormen van begeleiding geboden, zoals huiswerkbegeleiding, bijlessen, studiecoaching, studieloopbaanbegeleiding, codelabs en examentrainingen. Het Lyceo Bijspijkertraject is een traject van 6 weken waarbij leerlingen twee middagen per week naschoolse huiswerkbegeleiding krijgen, uitgevoerd door een ervaren team van studentbegeleiders. Hiermee krijgen leerlingen de kans om opgelopen achterstanden weg te werken. Zo hopen we het zelfvertrouwen te vergroten en ervoor te zorgen dat de leerlingen er beter voorstaan. De voortgang van de leerlingen wordt uitgebreid gerapporteerd en omdat we deze begeleiding in school zullen geven, worden er korte lijntjes gehouden met mentoren en vakdocenten.

Informatieavond voor leerlingen en ouders

Voor alle deelnemende leerlingen en hun ouders organiseert Lyceo diverse online informatiebijeenkomsten. Op deze avond gaat Lyceo verder in op het Bijspijkertraject en de dagelijkse praktijk van de huiswerkbegeleiding. Uiteraard worden hier ook vragen vanuit leerlngen en ouders beantwoord. 

  • havo/vwo: deze bijeenkomst vond plaats op woensdag 17 februari
  • vmbo: deze bijeenkomst voor de leerlingen en ouders van 1 t/m 3 vmbo is op 2 maart van 19.00 – 19.45.

Deelnemende leerlingen en hun ouders hebben hier een uitnodiging voor ontvangen met daarin een Meet-link.  

Even voorstellen: Christa von Reth

Mijn naam is Christa von Reth en sommige van jullie kennen mij al als coördinator van Studiekring op de Polanerbaan 13N in Woerden. Al enkele jaren werk ik met veel plezier bij Studiekring, waar ik de dagelijkse organisatie van onze huiswerkbegeleiding, bijlessen, studiecoaching, studieloopbaanbegeleiding, codelabs en examentrainingen verzorg. Aangezien ik op de Polanerbaan reeds met veel leerlingen van het Minkema werk, ben ik extra enthousiast dat ik op deze school het Lyceo Bijspijkertraject mag coördineren!