Leerlingen vmbo bezorgen ouderen een leuke dag

8 november 2019

Eerstejaarsleerlingen vmbo mochten voor het project 'Move your world' zelf een activiteit bedenken waarin het draaide om iets doen voor een ander. De leerlingen uit 1G bezorgden ouderen in Woerden een hele leuke dag! Er werden pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan en er werd een lekkere wandeling gemaakt.  Move your world

"De leerlingen mochten zelf een actie bedenken voor iemand die ze niet kennen. Deze actie mochten ze vervolgens ook echt uitvoeren. Het project sluit mooi aan op ons burgerschapsonderwijs." Eva Blaas (mentor vmbo)

 

Wat is Move your World?

Move your world biedt jongeren op het vmbo een onvergetelijke ervaring. Jongeren komen vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.

Steindagen

Het project 'Move your world' vond plaats tijdens de Steindagen. Gedurende het schooljaar vinden er in alle leerjaren activiteiten plaats die een aanvulling zijn op het reguliere lesprogramma. Deze activiteiten passen bij het leerjaar en zijn steeds gekoppeld aan enkele vakken. Vaste onderdelen zijn kunst, sport en loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Voor deze activiteiten werken wij samen met KUVO (Kunst educatie scholen Woerden). Ook is er aandacht voor thema’s als sociale media, pesten, groepsdynamiek, samenwerken en je eigen identiteit. Veel activiteiten vinden plaats buiten de schoolmuren.