Leerlingen Minkema zamelen EUR 18.336,- in voor JOAC Woerden

20 december 2019

De 3e editie van de goede doelendag en het Mink-huis van het Minkema College heeft maar liefst EUR 18.336,- opgebracht voor het project OVErHOOP van stichting JOAC. Door deel te nemen aan allerlei ludieke activiteiten hebben de havo- en vwo-leerlingen een recordbedrag opgehaald dat nog eens werd verhoogd door een bijdrage van het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds. Goede doelendag 2019

“Geweldig om te zien hoe onze leerlingen zich hebben ingezet voor stichting JOAC. Vanaf het moment dat docenten zich lieten opsluiten in het speciale Mink-huis tot de afsluitende obstacle run op de goede doelendag, zijn zij er vol voor gegaan,” aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

De docenten lichamelijke opvoeding zijn de drijvende kracht achter deze goede doelendag, maar krijgen daarbij veel hulp van collega’s en tientallen leerlingen.

John Tamerus en Sanne Heijstek, namens project OVErHOOP: “Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat! Met dit bedrag kunnen wij in ieder geval een extra koffiekar aanschaffen, maar hebben we zelfs een startkapitaal voor een tweede locatie. De jongeren van het project OVErHOOP kunnen dit enorme steuntje in de rug van de leerlingen van het Minkema College absoluut gebruiken.”

 

Extra bijdrage namens Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Dit keer had de jaarlijkse goede doelendag van het Minkema College een extra bijzonder tintje. Het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds had zich namelijk verbonden aan het goede doel van dit jaar. Bij de bekendmaking van de opbrengst vanuit school (EUR 15.336,-) kondigde Evert van Zijtveld aan dat het fonds nog een extra bedrag van EUR 3.000,- er aan toe voegde.

Van Zijtveld: “Het is ontzettend fijn om te ervaren dat de leerlingen ook denken aan andere jongeren die minder kansen hebben in het leven.”

 

Koffiepak schuiven, Christmas Karaoke of glow in the dark

Op donderdag 19 december om 08.00 uur begon de inzamelingsactie met de start van het Mink-huis. In dit ‘glazen huis’ midden in de aula van de Minkemalaan lieten drie docenten zich 24 uur opsluiten zonder eten en slaap. Tijdens hun verblijf konden de leerlingen geld doneren door een liedje aan te vragen of mee te doen aan diverse spelletjes. Nadat op vrijdag om 08.00 uur de deur van het Mink-huis weer open ging, begon de goede doelendag en konden de leerlingen deelnemen aan tal van acties zoals een wedstrijd koffiepak schuiven, glow in the dark badminton en Christmas Karaoke. Deelname aan een activiteit kon vanaf EUR 0,25. De onderbouwleerlingen deden tot slot mee aan een obstacle run waarvoor zij de afgelopen weken sponsors hadden gezocht. De totale opbrengst van alle acties komt ten goede aan stichting JOAC.