Leerlingen Minkema College geven digiles aan ouderen in Buurthuis De Plint

20 februari 2020

Steeds meer ouderen maken gebruik van moderne apparaten zoals mobiele telefoon, laptop en tablet. Maar niet altijd weten ze precies hoe het werkt of lopen ze tegen dingen aan. Leerlingen  Lucas, Levi, Jordi en Mick uit Mavo 3 van het Minkema College bedachten daarom samen met Buurtwerk  Woerden het plan om een digiles aan te bieden aan ouderen in Buurthuis De Plint. Op donderdag 20 februari hielpen zij zo’n 20 ouderen met vragen over e-mail, spelletjes spelen, het installeren van apps of het beveiligen van apparaten. Digiles

“Ik merkte bij m’n eigen oma en opa dat zij vaak niet precies wisten hoe de tablet werkt en dat ze daardoor bang waren om dingen uit te proberen. Ik heb hen toen geholpen om wat apps te installeren. Dat vond ik zo leuk dat ik dacht dat ik daarmee ook anderen zou kunnen helpen”, aldus één van de leerlingen.

Het initiatief van de digiles voor ouderen komt van leerlingen die de opleiding Mavo Ondernemen volgen bij het Minkema College. Binnen deze opleiding leren leerlingen hun talenten en kwaliteiten in te zetten. Ondernemerschap staat daarbij centraal.

“We stimuleren onze leerlingen om nieuwe (bedrijfs)ideeën op te schrijven én ook daadwerkelijk uit te voeren. Het plan van aanpak wordt in de les voorbereid  en vervolgens voeren ze het uit in de maatschappij, zoals in dit geval bij Buurthuis De Plint. Deze initiatieven sluiten ook prachtig aan bij ons burgerschapsonderwijs”, aldus Johan van der Leeden, docent economie.