Leerlingen havo/vwo zetten zich op goede doelendag in voor JOAC

5 december 2019

De goede doelendag van onze havo/vwo-locatie vindt plaats op vrijdag 20 december. Dit jaar is het goede doel het project: OVErHOOP van JOAC Woerden (Jongeren Ontmoetings- en Adviescentrum). Overhoop

JOAC ondersteunt verschillende projecten om jongeren onder begeleiding weer aan het werk te krijgen om zo een zelfstandig inkomen te genereren. Eén van deze projecten is koffiebranderij OVErHOOP in Woerden. Met het drinken van de koffie draag je bij aan betere kansen voor jongeren en ouderen die worden begeleid naar werk. Ook biedt JOAC tijdelijke opvang voor jongeren zonder thuis.

“Een prachtig goed doel waar onze leerlingen zich graag voor gaan inzetten”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs van het Minkema College. “Als onderwijsinstituut probeer je ook altijd je leerlingen alle kansen te bieden die mogelijk zijn en die hen verder zullen brengen in hun leven. Het project OVErHOOP ondersteunen wij dan ook graag.”

Over OVErHOOP

De deelnemers van OVErHOOP hebben door tal van omstandigheden vaak een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is onze missie om ze weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het persoonlijke leven dat soms even OVErHOOP ligt. Samen streven naar er weer toe doen en als het lukt zelfs uitstroom richting een duurzame plek waarin werk en samenleving centraal staat. Op de site overhoopkoffie.nl is meer te lezen over dit project. Unieke koffie met een uniek verhaal dus. 

 

Unieke samenwerking met het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Deze editie heeft de jaarlijkse goede doelendag van het Minkema College een extra bijzonder tintje. Het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds heeft zich namelijk verbonden aan het goede doel van dit jaar. Dit Fonds is door Evert van Zijtveld opgericht ter nagedachtenis aan zijn kinderen die op 17 juli 2014 omkwamen bij de ramp met de MH17. Beide kinderen waren leerlingen van het Minkema College.

“Wij zijn heel blij dat we voor de goede doelendag van dit jaar samenwerken met het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds. Het doel van het Fonds sluit prachtig aan bij het project dat we dit jaar steunen. Het tragische lot van drie van onze leerlingen, waaronder ook Robin Hemelrijk, is nauw verbonden met onze school”, aldus Van der Wart. 

 

Over het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds
Hoe leef je verder als het ondenkbare gebeurt? Evert van Zijtveld besloot een eeuwigdurend fonds op te richten dat de naam van zijn kinderen draagt. Vanuit het Frederique en Robert-Jan Zijtveld Fonds worden initiatieven gesteund die kwetsbare kinderen, tussen 6 en 18 jaar, helpen hun basis te versterken en hun talenten te ontplooien. Door bij te dragen aan meer kansen en een betere toekomst voor kwetsbare kinderen houdt hij de herinnering aan zijn geliefde dochter en zoon voor altijd levend. Meer informatie op www.kansfonds.nl/vanzijtveldfonds

 

Door verschillende acties proberen de leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Docenten sluiten zich op in Mink-huis

Maar liefst 24 uur sluiten drie docenten van het Minkema College zich op in het ‘Mink-huis’ in de aula van de havo/vwo-locatie aan de Minkemalaan. Op donderdag 19 december om 08.00 uur sluiten de deuren en op vrijdag 20 december 08.00 uur worden zij weer bevrijd. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor het project OVErHOOP van JOAC. De docenten eten en slapen 24 uur niet en voor de leerlingen zijn er deze 24 uur allerlei acties in en om het ‘Mink-huis’. Bijvoorbeeld: levende fruitmachine, kerststukje maken, plaatje aanvragen, karaoke, een kerstkaart op rijm laten maken of gewoon een knuffel van de docenten in het ‘Mink-huis’. Alle acties kosten vanaf € 0,25. De opbrengst gaat naar JOAC.

Goede doelendag

Op vrijdag 20 december zijn er de hele ochtend bijzondere activiteiten op de Minkemalaan waaraan de leerlingen tegen betaling kunnen deelnemen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de wedstrijd ‘koffiepak schuiven’, een inktvis ontleden of deelnemen aan een pubquiz. Ook deze opbrengst gaat naar JOAC. Ook kunnen leerlingen tot en met donderdag 19 december lege flessen inleveren. Dit statiegeld wordt toegevoegd aan de totale opbrengst.

Obstacle run

Voor de onderbouw is er een Obstacle run gebouwd. Elke klas gaat de uitdaging aan om de Obstacle run door samen te werken zo goed mogelijk tot een goed einde te brengen. De leerlingen hebben hiervoor sponsors gezocht.