Leerlingen en docenten in campagne ministerie OCW

13 februari 2020

Medio november hebben leerlingen en medewerkers meegewerkt aan een campagnefilm van het ministerie van OCW om aandacht te vragen voor het mooie vak van docent. De boodschap van deze campagne luidt: ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven.’ Het idee erachter is namelijk dat werken in het onderwijs net zo mooi, heftig, dankbaar en veelzijdig is als het leven zelf.  OCW

Het Minkema College is één van de scholen (naast een po-school en een mbo-school) waar opnames zijn gemaakt met leerlingen en collega’s.  Een aantal van hen speelt een prominente rol in de campagne. Afgelopen donderdag 13 februari is de campagne landelijk gelanceerd. 

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft voor deze campagne de krachten gebundeld met werkgevers, vakbonden, gemeenten en andere onderwijspartners. Samen willen ze het imago van werken in het onderwijs verbeteren, zodat onderwijsprofessionals de waardering krijgen die ze verdienen. De campagne richt zich op leraren, schoolleiders en ander onderwijzend personeel, maar ook op studenten, zij-instromers en het algemene publiek.