Laat je inspireren door REDO!

19 maart 2021

Op 25 en 26 maart geeft professioneel danser Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo, een motivatiespeech aan de 4e-jaars leerlingen van het vmbo. “We zagen dat onze leerlingen het door de lange lockdown lastig vonden om gemotiveerd te blijven. Met het bijzondere verhaal van Redo willen we onze leerlingen inspireren en hen laten zien dat met de juiste houding en persoonlijke drive eigen grenzen verlegd kunnen worden”, aldus Gerdine Jongeneel, afdelingsleider vmbo basis/kader. Redo

(foto: Baki)

Na 10 weken online thuisonderwijs gaan alle leerlingen van het Minkema College inmiddels weer 3 weken naar school. In twee groepen volgen zij de lessen (de ene helft van de klas op school en de andere helft vanuit huis).

Afdelingsleider basis/kader Gerdine Jongeneel: “Het is ontzettend fijn om de leerlingen weer op school te zien en fysiek les te geven, maar we merkten wel dat de weken in de lockdown een behoorlijke impact hebben gehad op de leerlingen en dan vooral op hun motivatie.” 

Om de leerlingen weer ‘bij de les te krijgen’ zijn er diverse programma’s opgestart om de vertraging in de lesstof in te halen, zoals bijspijkertrajecten.“Bij de 4e-jaars leerlingen zagen we dat zij zich best zorgen maakten over hun examen. Om hen een extra hart onder de riem te steken hebben we daarom danser Redo uitgenodigd om zijn bijzondere verhaal te vertellen. Hij is een voorbeeld van hoe je om kunt gaan met tegenslagen en het geloof in je eigen kunnen. Wij hebben alle vertrouwen in onze leerlingen, maar het is van belang dat zij ook in zichzelf blijven geloven.”


Over Redo

Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht,  een totaal aan vijf vingers – twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linkerhand - geen rechterheup en een korter  rechterbeen, welke wordt verlengd middels een prothese. Deze lijst aan beperkingen hebben hem er niet van  weerhouden zijn dromen na te jagen. Als klein jongetje weigerde hij gebruik te maken van alle speciale  hulpmiddelen die hem werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn  passie ligt: dansen. Deze eigenwijze houding in combinatie met onuitputtelijke wilskracht en doorzettingsvermogen, hebben ertoe geleid dat Redo nu tot de top van de danswereld behoort. Zo opent hij met zangeres Eefje de Visser de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021.  

 

(Foto: Baki)