Kunstwerk Inez vereeuwigd op het Minkema

6 maart 2023

Voor het eindexamenvak Kunst heeft Inez Callenfels (6vwo) haar Meesterstuk mogen vereeuwigen op de muur van het Minkema. De leerlingen kregen de opdracht: 'Wat  heb jij nou altijd willen leren bij Kunst?'  Kunstwerk Inez

Inez: "Ik heb zelf de afgelopen jaren schilderkunst een beetje vermeden, omdat dat me nooit echt leuk leek... Deze opdracht leek me dus de perfecte gelegenheid om de schilderkunst, met in het bijzonder impressionisme, onder de knie te krijgen. "

Nadat Inez toestemming had gekregen om haar kunstwerk op de muur te mogen zetten, heeft ze dit eindresultaat in drie weken - naast haar lessen - weten te realiseren.  Hulp en advies heeft zij gekregen van kunstdocenten Nicole Menthen en Martine Kamstra.

Het examenvak kunst wordt altijd afgesloten met een groot kunstproject waar leerlingen gedurende een langere periode aan mogen werken. Naast het praktische deel, het kunstwerk, leveren de leerlingen ook een dummy in met daarin hun beeldend onderzoek in woord en beeld.

"Of ik hierna nog verder zal gaan met schilderkunst weet ik nog niet, maar ik heb er in ieder geval veel van geleerd. Ik heb er dan ook zeker geen spijt van dat ik dit project ben aangegaan en ik vind het gaaf om 'vereeuwigd' te zijn op de muur van mijn middelbare school!" (Inez Callenfels)