Informatieavond social media en tieners

5 november 2018

Op donderdag 29 november van 19.30 - 22.00 uur organiseert het Minkema College een informatieavond over social media en tieners. Deze avond is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijdscategorie 10 - 14 jaar. Ook als uw kind (nog) niet op onze school zit, bent u van harte welkom! Deelname is kosteloos.  Informatieavond social media

Het belooft een interactieve avond te worden over mediaopvoeding, waarin we samen nadenken over hoe we jongeren willen en kunnen opvoeden als het gaat om sociale media en gamen. Ook krijgen ouders handvatten voor het gesprek thuis. 

Alle tieners zijn vele uren per dag online. De een gamet, de ander zit vooral op Instagram of YouTube. De online mogelijkheden passen bij uitstek bij de behoeften op deze leeftijd. Dat ze grenzen overgaan en soms wel 24/7 contact met elkaar willen ook. Ouders kunnen niet meekijken en regels opleggen werkt ook niet altijd meer in de puberteit. Maar wat werkt dan wel? Hoe zorg je ervoor dat uw kind een verantwoordelijke mediagebruiker wordt? Wat voor soort mediaopvoeder wilt u zijn en hoe doe je dat dan?

Op deze informatieavond doet spreker Jan Willem Roseboom van Bureau Jeugd & Media voor u een deur open naar de wereld van tieners op internet: van challenges tot sexting en van puberhumor tot pestgedrag. 

Laat u vermaken én aan het denken zetten, om naar huis te gaan met allerlei nieuwe tips, denk- en gespreksstof. Meld u aan om deze avond bij te kunnen wonen, want helaas vol = vol. Deelname is kosteloos.

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.