GSA Minkema College opent genderneutraal toilet

10 oktober 2018

Het Minkema College is een openbare school waar iedereen welkom is ongeacht levenswijze, voorkeuren en opvattingen. Sinds 2014 heeft het Minkema College een GSA-beweging. Tijdens de Regenboogweek in Woerden opent de GSA een genderneutraal toilet. Opening genderneutraal toilet

“We gaan mee met wat er in de samenleving speelt”, zegt Henk Heethuis bestuurder Minkema College, “en vinden het daarom niet meer dan logisch dat onze leerlingen een keuze hebben.”

Het Minkema College houdt het nu bij één genderneutraal toilet op de locatie Minkemalaan dat vanaf vandaag is opengesteld. Het is een extra voorziening, zodat alle leerlingen en medewerkers een keuze hebben. De aparte toiletten voor mannen en vrouwen blijven daarnaast ook gewoon bestaan. De locatie Steinhagenseweg die op dit moment wordt verbouwd, zal straks ook voorzien in een genderneutraal toilet.

Sam Vermeulen, leerling en voorzitter van GSA Minkema: “Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’, en dat hoeft ook niet! Een genderneutraal toilet waar iedereen naar de wc kan, is voor deze mensen en andere transgenders vaak fijn. We zijn er daarom zeer trots op dat onze school ons initiatief voor een genderneutraal toilet steunt.”

 

GSA Minkema telt bijna 20 leden

De GSA van het Minkema College bestaat sinds 2014 en telt inmiddels bijna 20 leden uit verschillende leerjaren van de school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. De GSA van het Minkema College is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen. Ze maakt zich sterk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse leerlingen.

Tijdens de Regenboogweek heeft de GSA naast het openen van het genderneutrale toilet ook de regenboogvlag gehesen en een inloopuur georganiseerd voor leerlingen die meer willen weten over GSA. Op de landelijke Coming Out dag (donderdag) kunnen alle leerlingen van de Minkemalaan daarnaast meedoen aan een prijsvraag.