Geslaagd! Mooie examenresultaten voor alle opleidingen

28 juni 2019

Het aantal leerlingen dat zijn schoolcarrière met succes heeft afgesloten bij het Minkema College in Woerden is - net als vorig jaar - bijzonder hoog. Bij de opleiding vmbo basis en vmbo kader hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100% geslaagd). Maar liefst 98% van de mavoleerlingen verlaat het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft 90% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 97% van de atheneumleerlingen en 92% van de gymnasiumleerlingen. Geslaagd

“Dit zijn natuurlijk slagingspercentages waar je als school alleen maar heel trots op kunt zijn”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs van het Minkema College. “We streven ernaar om onze leerlingen voor te bereiden op de maatschappij door hen tot een kritische burger op te leiden, maar een mooi diploma hoort daar natuurlijk ook bij.”

 

Mavo/havo-leerweg blijft populair

Waar vorig jaar zo’n 25 mavoleerlingen hun schoolloopbaan vervolgden aan de havo aan de Minkemalaan, zijn dat dit jaar 31 leerlingen. Van der Wart: “Deze 6-jarige havo-route is erg populair en geeft dus ook een mooi resultaat." 

Bijzondere prestatie: 15 leerlingen cum laude

Op het vmbo zijn 9 leerlingen cum laude geslaagd. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken. Eén mavoleerling heeft zelfs een 10 op zijn diploma voor wiskunde. Ook op het gymnasium krijgen 5 leerlingen de bijzondere cum laude vermelding op hun diploma, waarbij één gymnasiumleerling voor zowel wiskunde B als wiskunde D het cijfer 10 heeft gehaald. Op het havo is één leerling cum laude geslaagd.

Overzicht geslaagde leerlingen

Bekijk welke leerlingen van onze school geslaagd zijn voor hun eindexamen!