Examenreis Londen

12 september 2022

Van 5 t/m 9 september gingen onze examenleerlingen havo/vwo op reis, waaronder een groep naar Londen! Maandagochtend 5 september, het is zes uur en bijna alle leerlingen zitten in de bus. De sfeer zit er direct goed in en als iedereen aan boord is, vertrekken we richting Calais om daar met de veerboot richting Engeland te varen. Na een voorspoedige reis komen we aan bij het hostel in de mooie wijk Earl's Court en vinden de leerlingen allemaal een kamer. examenreis londen

‘s Avonds reizen we naar Piccadilly met de Underground en krijgen de leerlingen hun eerste echte sfeerimpressie van Londen. De dagen erna volgt nog een aantal erg leuke activiteiten. Er zijn diverse musea bezocht, zoals het British museum, het Science museum, het Clink Prison museum en Tate Modern. Daarnaast was er de Harry Potter tour en de “spannende” Jack the Ripper tour in donker East End.

Een bezoek aan de Shakespeare’s Globe was een van de vele hoogtepunten en bevatte o.a. een leerzame workshop onder leiding van een acteur. Hij onderwees ons dat bodylanguage, oogcontact en intentie de belangrijkste hulpmiddelen zijn, die acteren in de Globe tot een hemelse ervaring kunnen maken. Hoe anders het ook kan lopen zagen wij bij de hilarische theatervoorstelling: The Play That Goes Wrong; die de leerlingen erg leuk vonden.

Op de donderdagmiddag hadden de leerlingen vrij en zo zijn leerlingen naar een musical gegaan, naar het stadion van Tottenham en ook gaan shoppen natuurlijk.

De donderdagavond kreeg een onverwacht rouwrandje, aangezien de Queen in de middag bleek te zijn overleden. Een gevolg was, dat toen we ’s avonds om de hoek van Buckingham Palace weer op de bus stapten, er al straten waren afgezet en dit leverde enige complicaties op voor de trip richting Dover. Gelukkig haalden we toch de boot bijtijds.

Op vrijdagochtend tegen negen uur kwamen we weer bij school aan met een groep behoorlijk vermoeide leerlingen, die genoten hadden van de tocht en erg plezierig reisgezelschap waren.