Even voorstellen: nieuwe leden Raad van Toezicht Minkema College

7 november 2019

Marjolein Wenderich is per 1 september 2019 toegetreden tot de Raad van Toezicht. Jochim Schueler treedt toe per 1 januari 2020. In de komende periode zullen de nieuwe leden van de RvT zich verder verdiepen in het Minkema door het voeren van kennismakingsgesprekken, doornemen van documentatie en natuurlijk de RvT-vergaderingen. Nieuwe leden RvT

Marjolein Wenderich

In het dagelijks leven werkt Marjolein Wenderich voor Alliander, waar zij als Manager leiding geeft aan een afdeling met projectleiders en programmamanagers. Voor Alliander heeft zij 12 jaar gewerkt bij Atos Consulting. De laatste jaren was zij daar als Associate Partner verantwoordelijk voor de Onderwijssector waar zij diverse opdrachten in het onderwijs heeft gedaan. Met ingang van 1 december start mevrouw Wenderich bij Capgemini Invent en wordt zij als Lead verantwoordelijk voor de Digital HR Consultancy Practice; een team van 25 consultants die HR-opdrachten uitvoeren bij opdrachtgevers. Mevr. Wenderich heeft een achtergrond in HR en Organisatiekunde en heeft gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en de VU Amsterdam.

“Mijn interesse in onderwijs is eigenlijk met de paplepel ingegoten, mijn moeder was leerkracht op een basisschool en veel familieleden werken in het onderwijs. Naast mijn werk zet ik mij ook graag in voor de maatschappij en mijn directe omgeving. De afgelopen 4 jaar heb ik dat gedaan als toezichthouder bij een Stichting in het Primair Onderwijs. Met het aantreden van een nieuwe bestuurder enkele jaren geleden, zijn daar veel veranderingen in gang gezet en ben ik trots op wat de scholen hebben bereikt. Ik zet mijn ervaring als toezichthouder graag in voor het Minkema, als ook mijn kennis en ervaring op het gebied van HR en Organisatiekunde.”

 

Jochim Schueler

De afgelopen jaren heeft Jochim Schueler diverse rollen vervuld in het (hoger) onderwijsveld. Van studentbestuurder, projectleider, adviseur en toezichthouder. Momenteel is hij werkzaam als bestuurssecretaris bij Hogeschool Utrecht.

“Vanuit mijn interesse voor bestuur en organisatie ben ik toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Minkema College. Van toegevoegde waarde zijn voor maatschappelijke organisaties - onderwijs in het bijzonder – drijven mij en zetten mij in beweging. Als toezichthouder wil ik door onder meer betrokkenheid en verscheidenheid een bijdrage leveren aan de kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid van het Minkema College.” 

Naast zijn werk als bestuurssecretaris is Schueler momenteel voorzitter van de Raad van Toezicht van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en penningmeester van de Utrechtse gemeenteraadsfractie Student & Starter.