EHBO en Reanimatietraining voor leerjaar 1 en 2 vmbo

29 januari 2019

Op maandag 28 en dinsdag 29 januari kregen alle leerlingen in leerjaar 1 en 2 van het vmbo van het Minkema College een EHBO en Reanimatietraining. Met deze training leerden de leerlingen hoe zij moeten reanimeren en een AED bedienen. Op die manier weten zij hoe te handelen in een noodsituatie en hoe zij zichzelf én anderen kunnen helpen bij een ongeluk. EHBO training vmbo

Het Minkema College vindt het belangrijk een gezonde omgeving te bieden, waarin bewegen, lekker in je vel zitten en voeding centraal staan. Dit alles draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen. Maar ook zorg voor elkaar en veiligheid is belangrijk. En daar past deze training bij.

Job Ros die namens BRN de training verzorgt: “Het is voor alle leeftijden belangrijk dat je weet hoe te handelen in een noodsituatie. Met deze training willen we leerlingen bewust maken van de signalen en laten zien wat zij kunnen doen. En dat kan al zijn: pak je telefoon en bel 112.”

Deze EHBO en Reanimatietraining wordt georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van het Minkema College. Op 4 september 2019 bestaat de school 100 jaar en dat wordt 10 maanden lang gevierd met bijzondere thema’s. Het thema van januari is Fit & Healthy: de maand van gezondheid.

Yogales voor havo/vwo

Naast deze trainingen is er in de maand van gezondheid op donderdag 31 januari een yogales voor de leerlingen van de havo/vwo-locatie. Na de drukte van een toetsweek en activiteitenweek kunnen de leerlingen met deze yogales ontdekken hoe het is om even helemaal ‘zen’ te zijn. Eerder deze maand stond er een enorme obstacle run in de sporthal van de Steinhagenseweg waarmee leerlingen hun fitheid konden testen door te proberen de snelste tijd neer te zetten.