Drukbezochte MinkeMarkt

14 april 2022

Op vrijdagavond 8 april kon dan gelukkig toch de Minkemarkt 2021, na 4x verzetten, doorgaan. Na een heleboel mailtjes, afspraken maken en organiseren waren er 131 oud-leerlingen die zich hadden aangemeld om deze avond voorlichting te komen geven. Dat betekende een volle aula! MinkeMarkt

Rond half vijf druppelden de eerste oud-leerlingen binnen en meteen was het gezellig. Tegen kwart voor zes werd de maaltijd klaar gezet en ruim 100 oud-leerlingen gingen aan tafel. Inmiddels schoven ook enkele docenten aan en het was een zeer prettig weerzien van elkaar.

En toen…. Kwam er een geweldig aantal leerlingen met hun ouders. Tussen zeven uur en half acht was er geen doorkomen aan. Echt heel druk en dat hadden we (eigenlijk na het dagje Walibi) niet verwacht. Blijkt maar weer hoe belangrijk de informatie over studeren wordt gevonden.

Tot negen uur was het aangenaam druk, gezellig en ontspannen. Ouders zaten lekker op de tribune een kopje koffie of thee te drinken, in de zaal was er een zeer ontspannen sfeer waar veel informatie gedeeld werd en in het creatieve lokaal werd van alles op beweeggebied en creativiteit getoond. Na ongeveer anderhalf jaar alles online was deze fysieke ontmoetingsplek een echte noodzaak!

Tegen het einde was het zelfs lastig om de laatste ouders en leerlingen naar buiten te krijgen. Gezamenlijk werden alle tafels weer op de eigen plaats gezet en toen was er de reünie van oud leerlingen. Er werd veel bijgepraat, er zijn nieuwe ontmoetingen geregeld, een bitterbal gegeten en natuurlijk geproost op deze geweldige avond.

Toen om elf uur de lampen aangingen en iedereen verzocht werd naar huis te gaan, kwam er een einde aan de muziek en een lange, vermoeiende maar zeer verdienstelijke avond.

Dank voor alle docenten die de moeite hebben genomen om te komen. Het werd zeer gewaardeerd door de oud-leerlingen. Zij gaven ook aan dat ze juist heel graag hun oud-docenten wilden zien. Ook een dank aan de dames van de catering, die op de achtergrond alles perfect verzorgden en ons heel wat uit de handen hebben genomen. En dan natuurlijk onze conciërges, die ongezien wel alles in de gaten hielden.

Als laatste dank naar Dick Wahl, Diede van der Zee en Roel Sluijsmans die de hele avond hand en span diensten hebben verleend.

Een avond om niet te vergeten en wat naar (veel) meer smaakt.