De school is 10 januari weer open!

4 januari 2022

Allereerst: de beste wensen voor het nieuwe jaar! Op maandag 3 januari 2022 is bekend gemaakt dat wij met ingang van maandag 10 januari 2022 onze deuren weer mogen openen voor alle leerlingen. We vinden het erg fijn dat we met elkaar het nieuwe jaar kunnen beginnen en jullie weer fysiek onderwijs kunnen bieden. Heropening 10 januari 2022

In het voortgezet onderwijs gelden dezelfde regels als vóór de kerstvakantie. Hieronder noemen we ze nog een keer:

 • Op school houden we ons aan de basisregels, zoals regelmatig je handen wassen en je laten testen bij de GGD bij klachten die lijken op corona.
 • Op school houden we ons aan de looproutes in de gangen en hebben we gespreide pauzes.
 • Het dragen van een mondkapje tot over de neus door leerlingen, medewerkers en bezoekers blijft in beide gebouwen verplicht. Deze verplichting geldt voor alle situaties in onze schoolgebouwen waar de anderhalve meter tussen leerling en medewerker niet te waarborgen is, zoals op gangen en in de aula. Als je zit tijdens de les, kan het mondkapje af. Verplaats je je door het lokaal, dan zet je je mondkapje weer op. Tijdens het eten in de aula hoef je je mondkapje niet op. Je zorgt zelf voor een mondkapje. Wanneer bij binnenkomst in school blijkt dat je geen mondkapje bij je hebt, word je naar huis gestuurd om er alsnog een te halen.
 • We vragen jou om twee keer per week een zelftest af te nemen. Natuurlijk blijft het gebruik van de zelftesten vrijwillig, maar wij vragen je met klem de zelftesten af te nemen.
  • havo/vwo: De zelftesten worden in de klas uitgedeeld. Mocht je het uitdeelmoment missen, dan meld je dit aan jouw mentor.
  • vmbo: De mentor deelt  een keer per week twee zelftesten uit. Mocht je het uitdeelmoment missen, dan meld je dit aan jouw mentor.

De zelftesten neem je (bij voorkeur) thuis af op zondagavond en woensdagavond. Als jouw zelftest positief is, dan gaan jij en jouw huisgenoten in quarantaine en laat je je testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan je gewoon naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook als je al gevaccineerd bent.  

 • Ouders kunnen we niet op school verwelkomen, tenzij het echt niet anders kan. Alle ouderavonden vinden voorlopig online plaats.
 • In de week van 17 januari is er een toetsweek havo/vwo. Voor diverse vakken in de onderbouw geldt er een aangepaste toetsstof. Van je mentor krijg je het overzicht. In de bovenbouw krijgen leerlingen de informatie rechtstreeks van de docenten.
 • Lees het uitgebreide protocol voor alle maatregelen.

Er geldt vanuit de overheid geen verplichting om anderhalve meter afstand te houden tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en medewerkers, maar wij willen iedereen met klem vragen zich hier wel zo veel als mogelijk aan te houden. 

We wensen je nog een heel fijne kerstvakantie en kijken ernaar uit om elkaar op maandag 10 januari weer te zien.