Chatten met Bruggers 2021

23 november 2021

Op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 november 2021 doen ruim dertig groep 7 & 8-klassen van basisscholen uit de regio Woerden mee aan Chatten met Bruggers. De leerlingen kunnen tijdens een online video-Meet al hun vragen stellen aan brugklasleerlingen van het Minkema College. Chatten met bruggers

Het kiezen voor een middelbare school blijft een spannend moment voor leerlingen. “Natuurlijk is het allereerst ontzettend belangrijk om een goed gevoel te hebben bij een middelbare school, maar vaak hebben groep 8’ers ook gewoon praktische vragen over het leven op de middelbare school”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College. “Door middel van Chatten met Bruggers kunnen dit soort vragen op een laagdrempelige manier worden gesteld.”

Neem je brood mee naar school of koop je iets in de kantine? Of: Wat doe je in de pauze? En: Hoeveel vakken heb je op een dag? Dit soort vragen, maar ook vragen over de hoeveelheid huiswerk of de inhoud van vakken, kunnen groep 8’ers tijdens de chatsessie stellen aan de bruggers.

Van der Wart: “Het gaat erom dat de leerlingen, voordat ze op basis van hun schooladvies een keuze gaan maken, alles te weten kunnen komen over de middelbare school. En wie beter dan onze eigen bruggers kunnen hierover vertellen?”