Brugklasleerlingen winnen Concours Interscolaire met Franse strip

3 juli 2020

Vier leerlingen uit de eerste klas gymnasium zijn met hun Franse stripverhaal in de prijzen gevallen!  Omdat een officiële uitreiking op locatie van het Concours dit jaar niet mogelijk was, hebben we de prijs  op school uitgereikt. Shanaya, Inas, Syb en Levi hebben op vrijdag 3 juli hun prijs in ontvangst genomen. Gefeliciteerd! Strip Frans

Opdracht

Leerlingen uit 1ga hebben in januari tijdens de Franse lessen gewerkt aan een Frans stripverhaal. Uitgangspunt: een Nederlander bezoekt een Franstalig land en maakt kennis met taal én cultuur. De sectie Frans van Levende Talen organiseerde een Concours over dit onderwerp en wij hebben de mooiste creaties opgestuurd.

Vorige week kregen we bericht dat één van de brugklasgroepjes in de prijzen is gevallen!! Gefeliciteerd! Omdat een officiële uitreiking op locatie van het Concours dit jaar niet mogelijk was, hebben we de prijs  op school uitgereikt.

"De stripverhalen hadden een goed niveau Frans en de cultuurelementen waren sterk aanwezig. De leus ''la créativité c'est l'intelligence qui s'amuse'' hebben jullie letterlijk genomen: prachtig om te zien hoe creatief de leerlingen met het project aan de gang zijn geweest. Bravo!" (jury Concours Interscolaire)

 

De winnaars