Boeken (ook e-books!) lenen bij de mediatheek

28 mei 2020

De mediatheek van onze locatie aan de Minkemalaan en het OLC van de Steinhagenseweg zijn weer open! Maar wel een beetje anders. Je kunt boeken op bestelling lenen. Nieuw zijn de e-books! Mediatheek

Boeken lenen

Je kunt alleen boeken lenen op bestelling, dat doe je door een mail (onderwerp: boek) te sturen naar de mediatheek of het OLC en aan te geven welke titels je wil lenen (maximaal 3 titels). Wij zetten de boeken dan voor je klaar.  Dit werkt als volgt:

  • Minkemalaan: De boeken liggen klaar op de kar bij de ingang van de mediatheek. Je kunt je boeken alleen af komen halen op een van tevoren afgesproken moment. Je ontvangt hiervoor een mail.
  • Steinhagenseweg: Als je bestelling klaar is, sturen wij je een mail. Jouw boeken liggen dan in een bak op één van de tafels onder de trap in het Atrium. Er zit een label aan met je naam en je klas.

Boeken terug brengen

Boeken terug brengen kan ook weer. Dat werkt als volgt:

  • Minkemalaan: terugbrengen kan voorlopig alleen als je ook boeken komt halen of als je al op school bent (vanwege lessen). We willen namelijk onnodig bezoek aan school en heen en weer lopen zoveel mogelijk voorkomen. Deze boeken laat je achter in de doos/bak bij de mediatheek.
  • Steinhagenseweg: je kunt jouw boek(en) in één van de bakken leggen op de tafels onder de trap in het Atrium. Maakt niet uit in welke bak. Verder hoef je niets te doen. De medewerkers van het OLC legen deze bakken elke dag. 

Heb je nog boeken thuis? Geen probleem. We hebben besloten dat niemand voorlopig een boete krijgt.  Dat geldt óók als je al een boete op een boek hebt van voor de coronaperiode. Je kunt deze dan nu boetevrij inleveren.

NIEUW: E-books

We bieden sinds kort ook de mogelijkheid om e-books te lenen, dat kan in de Aura Library app op je telefoon of tablet en op je computer. Je vindt onze (nog kleine) collectie door in de app te zoeken op vrije tekst en daar e-book in te tikken, je krijgt dan de lijst e-books die wij hebben. Ze kunnen meteen geleend en gelezen worden. De leentermijn is 14 dagen en ze kunnen een keer verlengd worden. Ze worden automatisch ingenomen als de uitleentermijn verstreken is, je kunt dus geen boete krijgen.

Als je nog vragen hebt of tips (bijvoorbeeld welke e-books we zeker moeten kopen) dan kun je ons via de mail benaderen.