Beroepenfeest On Stage groot succes!

11 april 2022

Donderdag 7 april was het zover. Onze eerste en derde klassen vmbo gingen met bussen naar het beroepenfeest. In de Milandhof in Zegveld was de rode loper voor ze uitgerold. Meer dan 200 enthousiaste beroepsbeoefenaren stonden klaar om de leerlingen te ontvangen. Klappend op de muziek kwamen de eerste leerlingen een beetje aarzelend binnen, maar al snel stroomde het middenpad met de rode loper vol.  Beroepenfeest

Op zoek naar een match

Na een korte toespraak van de dagvoorzitter mochten de leerlingen op zoek naar de beroepen van hun keuze. Vooraf hebben ze 5 beroepen vanaf de website uitgekozen, waar ze graag een dagdeel willen meekijken. Al snel was de Milandhof gevuld met leerlingen die echt in gesprek gingen met beroepsbeoefenaren. Visitekaartjes werden uitgewisseld en matches gemaakt. In 45 minuten tijd hadden bijna alle leerlingen 2 matches. Op 21 april gaan ze binnenkijken bij de bedrijven waar ze een match hebben gemaakt.

Prijs voor mooiste visitekaartjes

Na de prijsuitreiking voor de mooiste twee zelfgemaakte visitekaartjes zijn de leerlingen weer met de mentor de bus in gestapt, richting het Minkema College. Het eerste deel van On Stage, het beroepenfeest, is echt goed verlopen. Nu op weg naar de Doedag!