Alicia wint districtsprijs LIONS met haar vredesposter

17 november 2020

Al meerdere jaren organiseert Lions International wereldwijd tekenwedstrijden voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen én brugklassen van het middelbaar onderwijs op het thema VREDE. Brugklasleerling Alicia werd verrast tijdens de les omdat haar poster de districtsprijs heeft gewonnen! Vredesposter

Een kleine delegatie van Lions Woerden overviel haar in de les met bloemen, een oorkonde en natuurlijk de felicitaties met deze mooie prestatie! 

 

Over de Posterwedstrijd

Honderdduizenden kinderen geven in de vorm van een Poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt. Een van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. Vandaar dat prijsuitreiking plaatsvindt op de Lions-VN dag in maart.

Het thema van 2020-2021 is: 'Peace through service' - 'Elkaar helpen geeft vrede'. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland op 5 mei 1945 bevrijd werd. Dit gegeven was een inspiratiebron voor de deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan het thema van dit jaar.

 

En nu?

De tekening van Alicia is de districtswinnaar. Er zijn in Nederland zes districten. Een nationale jury beoordeelt dus zes posters, waaronder die van Alicia! Op de Lions-VN dag in mei 2021 in Den Haag zal de gelukkige nationale winnaar traditiegetrouw in het zonnetje worden gezet.