40e editie Interlyceale havo/vwo

5 september 2018

De interlyceale wordt dit bijzondere jubileumjaar georganiseerd door het Minkema College op vrijdag 28 september.  Sinds 1978 wordt dit jaarlijkse sportevenement afwisselend georganiseerd door middelbare scholen uit Nederland. Tijdens deze dag strijden het Farel College uit Amersfoort, Lek & Linge uit Culemborg, Fons Vitea Lyceum uit Amsterdam en onze school om de titel. De hele dag vinden er diverse sportactiviteiten plaats. Maar er is ook veel ruimte voor het ontmoeten van leerlingen van de andere scholen. 

Alle havo/vwo-leerlingen van de bovenbouw hebben onlangs een brief ontvangen om zich voor de Interlyceale op te geven. De sluitingsdatum is 7 september!

Interlyceale, wat is dat eigenlijk?

Misschien heb je geen idee wat de interlyceale eigenlijk is. Het is een gezellige sportieve dag, waarbij door 4 scholen gestreden wordt om de beker. Na de sportactiviteiten gaat iedereen bij de tegenstander eten. En 's avonds is er een feestelijke prijsuitreiking, een mooie afsluiting van deze dag.

Uit welke sporten kun je kiezen?

De laatste jaren wordt er wat geëxperimenteerd met nieuwe onderdelen, teamindelingen etc. Wij hebben ervoor gekozen om het sportieve gedeelte van de dag uit twee delen te laten bestaan. In de ochtend zijn er sportonderdelen waar je je individueel voor inschrijft. Je kiest een sport die je graag speelt of waar je goed in bent. In de middag maken we teams (in ieder geval gemengd) om dan de strijd verder te voeren in andere sportieve spelen. Ieder team doet dan alle onderdelen. Wat deze onderdelen zullen zijn houden we nog geheim. 

Hosten, spelleiding en vloggers gezocht

Als organisator van dit evenement hebben we ook een aantal helpende handen nodig. Als host ontvang je de gasten als zij met de bus aankomen, begeleidt ze naar de eerste sportonderdelen etc. Ook in de avond ben je welkom om te helpen achter de bar bijvoorbeeld.

Spelleider is een belangrijke en soms ingewikkelde taak. Niet iedereen kan bijvoorbeeld een softbalwedstrijd goed leiden, maar misschien zit je zelf op een sport of ken je iemand op je vereniging die ons zou kunnen helpen.

Nieuw dit jaar zijn de vloggers. We zoeken twee geschikte kandidaten die de dag d.m.v. van een vlog kunnen vastleggen. Het is dus wel handig als je een beetje vaardig bent met de camera en computer.