1250 euro voor waterproject Oeganda van vmbo-leerlingen

30 juni 2022

Woensdag 29 juni zamelden de vmbo-leerlingen van het Woerdense Minkema College een bedrag van 1250 euro in voor schoon drinkwater in Oeganda. De leerlingen van de zeven eerste klassen deden dat door gesponsord rond de Cattenbroekerplas te wandelen met een vrachtje van 1 ½,  3 of 6 liter op hun rug. Door te wandelen voor water lieten de Minkema-scholieren zien solidair te zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda, die voor schoon drinkwater vaak heel veel méér moeite moeten doen. Waterproject 2022

Foto: Karin Peperkamp

Opdrachten onderweg leveren stempels op

Onderweg rondom de plas in de wijk Waterrijk in Woerden konden de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders gesponsord werden, stempels scoren door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Daarbij ging het om een quiz, het maken van een rekensom over water of een sportieve opdracht. De posten onderweg werden bemenst door vrijwilligers van de drie organiserende Woerdense Rotaryclubs.  Ook het aantal liters water dat naar de finish werd gedragen, leverde de leerling één of meer stempels op.

Al twee Oegandese projecten afgerond

De leerlingen werkten samen met de drie Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert. Tusaidiane zorgt dat het geld goed besteed wordt in drinkwaterprojecten, ook dit keer voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda).

De Minkema-leerlingen hebben al drie keer eerder voor een Oegandees drinkwaterproject gelopen. Dankzij hun inspanningen zijn de watervoorzieningen bij deze school in Rakai al deels verbeterd.