Door deel te nemen aan buitenlesactiviteiten leer je nieuwe mensen kennen, word je uitgedaagd en ontwikkel je je in de breedste zin van het woord!

Ook jij hebt talent! Misschien weet je al waar je goed in bent, misschien wil je dat ontdekken. Dat kan! Het is bij ons heel gewoon dat je ook buiten de lessen om actief bent. Zo verleg je jouw grenzen en ontdek je waar je interesses liggen.

Cambridge English Masterclass (CEM) vmbo

De lessen CEM zijn bedoeld voor enthousiaste leerlingen die goed kunnen samenwerken en die bereid zijn om hard te werken tijdens de CEM-lessen. In eerste instantie beginnen we met CEM in klas 3 mavo. Toelating tot het eerste CEM-cursusjaar wordt gebaseerd op voldoende capaciteiten en motivatie. De beslissing daarover wordt onder andere genomen naar aanleiding van de resultaten van de toelatingstoetsen en op informatie van de vakdocenten Engels en de mentoren.

Wat houdt CEM in?

Vanaf de tweede helft van het schooljaar bereiden de leerlingen uit verschillende derde klassen die zijn toegelaten zich gedurende twee schooljaren voor op het behalen van een Cambridge First Certificate in English (FCE). Dit diploma is gebaseerd op examens die afgenomen en beoordeeld worden door de Universiteit van Cambridge. Het is een bewijs van een goede vaardigheid in lezen, schrijven, luisteren, spreken en Use of English (idioom en grammatica). Dit diploma wordt wereldwijd erkend en geeft meerwaarde aan het middelbareschooldiploma en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Je volgt in de derde en vierde klas, naast de reguliere lessen Engels, 1 uur per week de CEM-lessen. Deze lessen komen bovenop het normale lesrooster.

Bekijk de folder over CEM op het vmbo

Ook op het havo/vwo bieden we Cambridge English Masterclass. Meer informatie hierover kun je vinden bij Minkema Discovery, Discover Society (jaar 2)

 

Talentlessen Steinhagenseweg

Het is belangrijk dat je op school je interesses en talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Voor een groot deel gebeurt dat in het gewone onderwijsprogramma. Maar we bieden ook extra lessen zoals (break)dans, film & muziek, spoken word, digitaal componeren, hiphop en kunst & techniek. Brugklasleerlingen krijgen in de tweede helft van het schooljaar talentlessen in hun rooster. Leerlingen in leerjaar 2 kunnen ook kiezen voor talentlessen.

Minkema Boulevard
In speciale Boulevard-talentlessen bereid je je voor op een groot optreden aan het einde van het schooljaar. Hieraan kunnen leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 deelnemen. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend; als je ervoor kiest, verwachten we dat je komt
 

Extra uitdaging en leerlingenclubs Minkemalaan

Typisch Minkema zijn de extra's buiten de les om. Alom bekend zijn de culturele avonden: Minkema Muziek Theater en Minkema Live. Dit laatste is een avondvullend programma waarin leerlingen op het podium hun talenten op het gebied van (klein)kunst, dans en verschillende muzikale activiteiten laten zien. Naast je gewone programma kun je extra lessen volgen of lid worden van één van de vele leerlingenclubs. Er zijn extra kosten aan verbonden, maar die zijn de moeite waard! 

Leerlingclubs havo/vwo

 • Licht en geluid

  Het Minkema College staat bekend om haar spectaculaire optredens van leerlingen, zoals tijdens Minkema Live. De aula van de Minkemalaan is ingericht met professionele licht- en geluidsapparatuur. Dankzij een eigen licht-en-geluidteam zijn de optredens voor het grote publiek zichtbaar en hoorbaar. Het team bestaat uit leerlingen met een speciale belangstelling voor theatertechniek. Er is beperkt plaats in het team. Als je geïnteresseerd bent kun je op proef meedraaien en op die manier een aanvulling op het team worden.

 • Debatteam

  Houd jij van een goede discussie? Weet je jouw mening over te brengen, maar sta je ook open voor de mening van anderen? Dan is het debatteam wellicht iets voor jou! Ons debatteam komt regelmatig bij elkaar om te praten over maatschappelijke thema’s en te oefenen met argumenteren. We gaan jaarlijks de strijd aan met teams van andere scholen. 

 • Gender and Sexuality Alliance (GSA)

  De GSA van het Minkema College bestaat sinds 2014 en telt inmiddels bijna 20 leden uit verschillende leerjaren van de school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. 

  Het is van groot belang dat iedereen zich welkom voelt en we een inclusieve school zijn. De GSA van het Minkema College is een fijne groep leerlingen die samenkomen en kletsen met elkaar. Zij bespreken soms lastige onderwerpen, maar ook stralen zij uit dat je goed bent zoals je bent. De groep maakt zich sterk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse leerlingen, o.a. door activiteiten als Paarse Vrijdag en Coming Out Day te organiseren in de school. 

 • Feestcommissie, B.A.C.
  • Houd jij van een feestje?
  • Ben jij goed in organiseren?
  • Vind je het leuk om met anderen samen te werken?
  • Heb je leuke, originele ideeën voor de feesten op school?

  Dan zijn we op zoek naar jou! Dus zit jij in de tweede klas of hoger, dan ben je meer dan welkom om je aan te melden.

  Wat verwachten we van jou:

  • Je aanwezigheid bij de voorbereiding en bij de drie feesten in het jaar: het brugklasfeest, kerstfeest en het eindfeest. Gezellig met de hele crew vooraf eten op school.
  • Dat je een mening durft uit te spreken en inzet toont.
  • Gezellig praten en feesten hoort er zeker bij, maar doorpakken wanneer het nodig is.

   

  Lijkt jou dit leuk? Stuur dan per mail een korte motivatie.

  Misschien ben jij dan binnenkort wel het nieuwste lid van de feestcommissie!