Minkema College | Home

Visie

Onze missie
Wij zijn er trots op dat we jonge mensen op weg naar volwassenheid mogen begeleiden. We doen dit zorgvuldig en respectvol. Met ons onderwijs willen we jou toerusten voor het vervolgonderwijs en voor je toekomst. We willen bijdragen aan je levensgeluk. We willen je leren keuzes te maken. En we willen je leren verantwoording te nemen in de samenleving en daar een rol te spelen. 

Onze visie
Leren moet je dóen. Het moet betekenis hebben. En je doet het samen. Leren gaat over informatie verwerken en competenties (vaardigheden) ontwikkelen en toepassen in allerlei situaties. Iedereen leert anders. In het onderwijs moeten wij inspelen op die verschillende leervragen, leerbehoeften en leerstijlen. 

Kernwaarden
Twee jaar geleden hebben we aan medewerkers, leerlingen, ouders, bedrijven en instellingen gevraagd wat onze kernwaarden zouden moeten zijn. Deze zeven waarden motiveren ons dagelijks.

  1. Stein verbindt zich met leerlingen.
  2. Stein laat toekomstige professionals excelleren.
  3. Stein met ambitie.
  4. Stein bevlogen in ontwikkeling.
  5. Stein als betekenisvolle maatschappelijke partner in Woerden.
  6. Stein als onderscheidende school.
  7. Trots op Stein.

Sfeer
Een goede school maak je met elkaar. Met goede afspraken maken we het schoolleven voor iedereen leefbaar en aangenaam. Er zijn duidelijke regels om je aan te houden. Natuurlijk moet je dat ook leren. Wij vinden: fouten maken mag, als je jong bent. Maar daar gaan we dan wél over in gesprek. Op Stein praten we niet over, maar met leerlingen. En samen vinden we altijd een oplossing.