Minkema College | Home

Lyceo op Minkema Stein!

Mijn naam is Kya de Ruiter en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo vestiging op het Minkema College Stein. Ik ben afgestudeerd dramatherapeut en beschik daardoor over veel kennis op het gebied van de verschillende levensfases van jong tot oud. Ook ben ik creatief in het begeleiden en motiveren van leerlingen. In mijn jaren werkervaring is mijn doel geweest mensen zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Bij Lyceo wordt passende ondersteuning geboden. Zo krijgt de leerling handvatten om zijn eigen leerontwikkeling en manier van leren vorm te geven, waar de leerling trots op kan zijn!

Iedere leerling is anders en heeft zijn of haar eigen hulpvraag. Wij sluiten aan bij jou! Zo wordt er op Minkema Stein onder andere huiswerkklas aangeboden waarbij jij in een prikkelarme ruimte je huiswerk kunt maken en vragen kunt stellen. Hierbij ligt het initiatief meer bij jou. Mocht je moeite hebben met een specifiek vak, dan kun je kijken of bijles iets voor jou is.

Wat is huiswerkklas?
Huiswerkklas is er om het voor jou makkelijker te maken. Zo hoef je thuis minder tijd aan school te besteden en word je gemotiveerd door de andere leerlingen om je heen. Bij ons werk je in een rustig lokaal aan je huiswerk. Het huiswerk schrijf je samen met een begeleider op in een schema, zodat je weet wat je moet doen. Tijdens de huiswerkklas is er de mogelijkheid korte vragen te stellen. Ook je ouders kunnen zien waar je tijdens de huiswerkklas aan hebt gewerkt. Zo kun je zelf je schema laten zien of nemen je ouders een kijkje in het Lyceo leerlingvolgsysteem.

Lyceo bevindt zich iedere dag vanaf 14.15 in lokaal 318.

Vragen of meer informatie?  
Als leerling en of ouder ben je ten aller tijden welkom voor een vrijblijvend gesprek.
Ook ben ik telefonisch bereiken op werkdagen tussen 12.30 en 18.00 op: 06-82480871 en per e-mail via: kya.deruiter@lyceo.nl

Op https://www.lyceo.nl/ is uiteraard nog meer informatie te vinden.