Minkema College | Home

Verfraaide Cattenbroekertunnel

Door

Cattenbroekertunnel feestelijk geopend

Woensdagmiddag is de verfraaide Cattenbroekertunnel feestelijk geopend. In april en mei hebben leerlingen van het Minkema College locatie Steinhagenseweg samen met leden van de Kunstkring hard gewerkt om de tunnel een nieuw aanblik te geven.

Grauwe tunnels

De Kunstkring en de KUVO benaderden eind 2014 de gemeente met het verzoek om de grauwe tunnels in Woerden te mogen verfraaien. Een initiatief waar de gemeente graag medewerking aan verleent. Na de verfraaiing van de Hollandbaantunnel, was nu de Cattenbroekertunnel aan de beurt.

Leerlingen van het Minkema College maakten vorig schooljaar ontwerpen voor de tunnel in het thema ‘sport’. Dit voorjaar werden de ontwerpen, onder leiding van de kunstkring, door de leerlingen daadwerkelijk op de wanden van de tunnel aangebracht.

“De tunnel is omgetoverd tot een ware olympische sportbaan. En dat niet alleen op de wanden. Er is zelfs een heuse hink-stap-sprong baan gerealiseerd in de stoep.Ook kunnen voorbijgangers ontdekken wat de bestaande wereldrecords zijn op het gebied van sprinten en hoogspringen”, aldus Yente Sierksma.

(Bron: Woerden TV;14 juni '17)

 tunnel1

 

 

tunnel2