Minkema College | Home

Techniek driedaagse november 2017

Door J.I. Emons, Teamleider Techniek

Overal in Woerden staan binnenkort weer borden met daarop de aankondiging dat op 7, 8 en 9 november aanstaande de Techniek Driedaagse voor de negende keer wordt gehouden.

Woerdens Techniek Talent
Woerdens Techniek Talent (WTT) is een samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Woerden, de gemeenten Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Woerden. Doelstelling is de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs te bevorderen en de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te verbeteren. Stein is er trots op haar steentje bij te kunnen dragen aan de promotie en ontwikkeling van mooi techniekonderwijs.

De aantrekkingskracht van techniek
Ook vindt WTT het belangrijk het imago van de technische sector te verbeteren. Werken in techniek betekent niet alleen maar 'vuile handen krijgen'. Techniek staat aan de basis van alles waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben, daar is niet iedereen zich voldoende van bewust.

De Techniek Driedaagse is een initiatief van Woerdens Techniek Talent, een samenwerkingsverband van regionale bedrijven, het voortgezet onderwijs en gemeenten.

Doel van de driedaagse is om kinderen in aanraking te brengen met alle facetten van techniek, zodat zij in hun toekomstige opleiding- en beroepskeuze ook een loopbaan in de technische sector overwegen. Er zijn al 2400 kinderen van 53 basisscholen aangemeld en bij de avondopenstelling op 9 november zijn we voorbereid op meer dan 1500 kinderen en ouders. U bent hiervoor met uw kind(eren) van harte uitgenodigd.

Zie ook de flyer van het Woerdens Techniek Talent.

Locatie
De negende editie van de Techniek Driedaagse vindt dit jaar in Montfoort plaats, bij Elmar gelegen aan Tasveld 7.

Veel van onze techniekleerlingen en collega’s zijn betrokken bij dit inspirerende evenement. Tijdens de driedaagse kunt u al foto’s op onze website bekijken.

Wij wensen alle techniekcollega’s en onze leerlingen, met de voorbereidingen en straks bij de start, heel veel succes.

 foto2