Minkema College | Home

Schrijfster Francien Regelink op Stein

Door Joke Hoogendijk, mediathecaris

Donderdag 26 mei '16 heeft auteur Francien Regelink een bezoek gebracht aan het Minkema College vestiging Stein.

Twee leerlingen, Isabel Hamelink en Noa van Ballegooijen, hebben voor Nederlands een boekpromotie gehouden over deze schrijfster. Toen zij ontdekten dat deze schrijfster slechts één boek had geschreven en zij geen biografie konden vinden, schreven zij naar Francien. Die was enthousiast en beloofde te komen kijken naar de presentatie.

Wij zijn als school zeer vereerd dat zij onze school heeft bezocht en heeft geluisterd naar een boekbespreking van twee leerlingen van onze school. Wij zijn ook trots dat Francien ons vertelde dat ze zelden mag luisteren naar een verhaal over haar zelf. Meestal wordt zij uitgenodigd om over haar boek en de problematiek te vertellen. Zij was onder de indruk van het niveau en de presentatie van onze leerlingen.

Francien Regelink is de schrijfster van het boek: Francien laat je tieten nog een zien. Regelmatig verschijnen er berichten over ‘sexting’ in het nieuws. Door WhatsApp en social media als Instagram en Snapchat gaat de verspreiding van dit soort foto's nu met één klik veel sneller en verder – en zijn de gevolgen veel ingrijpender.

Met dit boek laat vertelt Francien haar verhaal met kracht en humor, ook om jongeren van nu bewust maken van de gevolgen. De manier waarop zij deze negatieve ervaring uiteindelijk, met vallen en opstaan, in haar voordeel heeft laten werken is overweldigend en indrukwekkend. Zij is een uitstekende jeugdboekenschrijfster van hedendaagse boeken voor jongeren.

IMG 3