Minkema College | Home

Geslaagde open dagen Minkema College

Door de redactie

Het Minkema College in Woerden kijkt terug op geslaagde Open Dagen. Zowel de Open Avond op de Steinhagenseweg  (beroepsgerichte opleiding: b/k en mavo/havo) op donderdag 19 januari als de Open Dag van de Minkemalaan (havo, atheneum en gymnasium) op zaterdag 21 januari trokken zeer veel bezoekers, naar schatting zo’n 20% meer dan het voorafgaande jaar. Er heerste een ontspannen en vrolijke sfeer. 

Vernieuwd aanbod vmbo
Op Stein kwamen de gasten meer te weten over de nieuwe opzet van het vmbo. Het nieuwe programma basis/kader Ondernemen werd toegelicht: een brede basis, uitgestelde niveaubepaling en veel verschillende keuzevakken om daarmee de doorstroom naar alle gewenste mbo’s mogelijk te maken. Ook kwamen de uitgebreide mogelijkheden op mavo aan de orde: de vier stromingen mavo Ondernemen, mavo Tech, mavo klassiek en mavo/havo, zodat elke mavoleerling goed tot zijn of haar recht kan komen. De leerlingen Roméé en Justin legden in een filmpje eens goed uit hoe het er op ‘hun Stein’ aan toegaat. Ook hoorden de bezoekers over de grote verbouwing die deze zomer op Stein gaat plaatsvinden om de school weer helemaal voor te bereiden op het nieuwe aanbod. 

Leren voor morgen
Op de Minkemalaan werden de potentiele nieuwe brugklassers en hun ouders enthousiast ontvangen en wegwijs gemaakt door leerlingen van de school. Dit werd door de bezoekers zeer op prijs gesteld. Ook de veelheid aan activiteiten die de school onderneemt, niet speciaal voor de Open Dag maar gedurende het gehele jaar, viel in de smaak. Roland Grillis: “Onze leerlingen komen later terecht op opleidingen en in beroepen waarvan we nu nog niet kunnen voorzien hoe die er precies uit zien. Dat wij onze leerlingen juist door alle extra’s buiten de examenstof om voorbereiden op de wereld van morgen, spreekt onze nieuwe leerlingen en hun ouders zeer aan.”

Het Minkema College hanteert geen loting. Elk kind met het juiste advies van de basisschool is welkom op één van de twee locaties van de school.

Extra voorlichtingsmiddag
Vanwege de vernieuwingen in het aanbod van het vmbo, heeft Stein besloten nog een extra voorlichtingsmiddag te organiseren. Deze is bedoeld voor groep-8-leerlingen en hun ouders die niet op de Open Avond aanwezig konden zijn. De middag is gepland op donderdag 9 februari van 16.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan via dit formulier