Minkema College | Home

Bezoek van schrijver Khalid Boudou

Door Rob Immerzeel

Op maandag 13 februari en woensdag 15 februari bracht de schrijver van onder ander Pizzamaffia, Khalid Boudou, een bezoek aan de tweede en derde klassen van het Minkema College, Stein.

In het kader van het bevorderen van de leesmotivatie en ter inspiratie van de leerlingen gaf Khalid Boudou inspirerende workshops over zijn boeken.

De leerlingen van het Minkema College, Stein hebben ter voorbereiding boeken van  de schrijver gelezen en films bekeken zoals; Pizzamaffia, Iedereen krijgt Klappen, Echte mannen heten geen Haas en Het Schnitzelparadijs. De schrijver nam de leerlingen mee het verhaal in en ondersteunde het verhaal met flitsende filmpjes over zijn werk. Ook nodigde de schrijver leerlingen uit om ‘auditie’ te doen door middel van het lezen van een dialoog uit een van de boeken.

Het blijkt dat de leerlingen dit eigenlijk heel erg leuk vinden maar stiekem vinden ze dit ook best wel spannend. Tijdens de workshop mochten  de leerlingen de vragen die ze hadden voorbereid aan de schrijver stellen. De vragen varieerden van welk boek de schrijver zelf het leukst vond, tot hoe lang het duurde om de film Pizzamaffia op te nemen.

Het waren inspirerende workshops waarbij de tijd soms voorbij vloog en de volgende groep al ongeduldig  klaar stond om deel te gaan nemen aan de workshop.

Khalid Boudou, zelf naast schrijver, ook docent Nederlands aan een vmbo school, gaf leerlingen en collega’s terug  dat hij het bezoek aan Stein als succesvol heeft ervaren. De interactie met leerlingen geeft hem energie en ook inspiratie voor volgende  boeken.