Minkema College | Home

Jong ontmoet oud(er) 2017

Door vakgroep Zorg en Welzijn

Op donderdag 29 juni 2017 zal de VMBO locatie bezocht worden door ongeveer 50 senioren. Deze senioren zijn deze dag te gast bij de derde klas van de afdeling Zorg en Welzijn.

De leerlingen organiseren een “verwen en vermaakdag” voor deze ouderen.

De leerlingen mogen hun eigen oma of opa uitnodigen, maar ook een andere oudere vragen.

Op dinsdag 27 en woensdag 28 juni 2017 gaan de leerlingen voorbereiden voor donderdag. Ze gaan bedenken aan welke activiteiten de ouderen deel kunnen nemen, bereiden de activiteit voor en doen inkopen. Natuurlijk zijn er ook een aantal leerlingen actief met de organisatie, inrichten van de lokalen en het voorbereiden in de keuken.

De senioren worden op donderdag ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Daarna kunnen ze kiezen aan welke activiteiten ze willen deelnemen. Ze kunnen zich laten verwennen met bijvoorbeeld een manicure of actief bezig zijn met bloemschikken.

Alle senioren krijgen een rondleiding door de school.

Het is alweer de achtste keer dat de afdeling Zorg en Welzijn deze dag organiseert met de Steinleerlingen uit de derde klassen. Vele ouderen zijn in de afgelopen jaren al te gast geweest met zeer veel enthousiaste reacties. Ouderen vinden het leuk om een middelbare school “in bedrijf” te zien.

Zoals een oudere  eens verwoordde: “toen mijn kleinkinderen op de basisschool zaten, werd ik als oma nog wel eens uitgenodigd voor speciale feestdagen, op de middelbare school is dat niet meer zo gebruikelijk. Leuk om nu eens te zien op welke school mijn kleinkinderen zitten.”

Rond het middaguur serveren de leerlingen een feestelijke lunch waarna de dag wordt afgesloten.

 jong ontmoet ouder1

jong ontmoet ouder2