Minkema College | Home

De Steinweek in de Gymzaal!

Door Nienke Moes, docent lichamelijke opvoeding

Van maandag 18 tot 24 december 2017 zijn er tijdens de Steinweek allemaal verschillende sportactviteiten geweest in de gymzaal. Alle dagen stonden in het teken van bewegen en kennismaking met verschillende sporten. Er werden daarom verschillende clinics gegeven door externen. Zo werd er Free Run, Taekwondo en worstelen aangeboden. De leerlingen hebben allemaal verschillende sporten gehad en met een nieuwe uitdagende sport kennis gemaakt om mogelijk deze sport te gaan beoefenen.

Montesir is geblesseerd maar zei over de sportdag zelf: “we leren ons zelf te verdedigen en hebben verschillende technieken aangeleerd. Ik vind het erg leuk dat alle leerlingen zoveel leren, bijvoorbeeld een greep als je wordt aangevallen.

  • Klas 2G en 2B winnaar

Verder waren er ook tweede klassen die meededen aan een voetbaltoernooi of basketbaltoernooi! Er werd sportief gespeeld en iedereen deed actief mee. Aan het einde waren er bij elk toernooi twee klassen die tegen elkaar hebben gespeeld in de finaleronde. Klas 2G en 2B zijn eerste geworden!

  • Toren van leerlingen

Het Cios heeft ook een dagdeel georganiseerd. Zij hadden allemaal kleine sportonderdelen neergezet die alle leerlingen van mavo-2 in kleine groepjes hebben uitgevoerd. Er zaten originele onderdelen tussen, bijvoorbeeld een toren van leerlingen bouwen. Het was een leuk georganiseerd toernooi door studenten van het Cios. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Samenwerken

Klas 3 heeft ook verschillende sporten gespeeld in de vorm van een spel. Zij kregen koningsbal en trefbal, maar ook een baan met allemaal verschillde toestellen. Een touwbaan en hangbrug waar kinderen samen over heen moesten gaan. Samenwerken was een belangrijk element en dat hebben alle leerlingen goed gedaan!

Wij willen namens de vaksectie Lo alle leerlingen bedanken voor jullie actieve en sportieve houding tijdens de Steinweek.

 

gymzaal